Spremite prvomajski grah s kobasicom kod kuće!

I u vrijeme epidemioloških mjera uspostavljenih u Lijepoj našoj s ciljem suzbijanja zaraze korona virusom jela iz ugostiteljskog objekta Royal Vratišinec dostavom su stizala do naručitelja. Tradicija nalaže da se za praznik rada odnosno Prvi maj priprema grah, pa ovaj ugostiteljski objekt iz svoje bogate palete recepata izdvaja preporuku za pripremu graha koji se često naručuje i za gablec. Recept preporučuje kuhar Ivan Kocijan. Krenimo s radošću kuhati.

Grah stavimo odstajati u vodi pet do šest sati. Potom ga ocijedimo i stavimo kuhati. U kuhani grah dodamo dinstani luk, na kojem smo lagano prepržili špek narezan na kockice. Sve začinimo (sol, papar, Vegeta, lovor list, češnjak, crvena mljevena paprika). Kad je grah napola kuhan dodamo kiseli kupus (narezan na sitno) i kuhamo sve još jedan sat. Na kraju dodamo zapršku (na malo ulja dodamo brašno te pržimo do zlatnožute boje). Zapršku dodajemo kako bi se grah zgusnuo. Uz grah serviramo i kuhanu kobasicu. Dobar tek!

 

Sastojci:

– špek

– kiseli kupus

– luk

– lovor list

– češnjak

– crvena mljevena

paprika

– ulje

– brašno

– sol, papar

– Vegeta

– kobasica

Ostavi komentar