Najbolji recepti s jagodama: Domaći džem, kolači, torte i osvježavajući deserti

Sezona jagoda je u punom jeku, a njihova slatkoća i miris čine ih savršenim sastojkom za razne slastice, deserte i prerađevine.

Donosimo vam neodoljive recepte u kojima su glavne zvijezde – jagode!

1. Domaći džem od jagoda

dzem od jagoda
FOTO: Pixabay

Sastojci:

  • 1 kg zrelih jagoda
  • 500 g šećera
  • 1 žlica limunovog soka

Priprema:

  1. Jagode operite, uklonite peteljke i narežite na komade. Pomiješajte sa šećerom i ostavite da odstoje 1–2 sata (ili preko noći).
  2. Dodajte limunov sok i kuhajte na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje 40–50 minuta. Skidajte pjenu i kuhajte do željene gustoće.
  3. Ulijte vrući džem u sterilizirane staklenke, zatvorite i okrenite naopako na 5 minuta.

2. Sladoled od jagoda bez aparata i jaja

sladoled od jagoda
FOTO: Pixabay

Sastojci:

  • 500 g jagoda
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 150 ml kondenziranog mlijeka
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

  1. Jagode operite i usitnite u pire.
  2. Od vrhnja izmiksajte čvrsti šlag, dodajte kondenzirano mlijeko i vanilin šećer.
  3. Lagano umiješajte pire od jagoda.
  4. Smjesu prebacite u posudu i zamrznite najmanje 6 sati. Povremeno promiješajte.

3. Tiramisu s jagodama

jagoda
FOTO: Pixabay

Sastojci:

  • 250 g mascarponea
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 300 g jagoda
  • Piškote
  • Sok od naranče ili jagoda

Priprema:

  1. Vrhnje izmiksajte, dodajte šećer i mascarpone.
  2. Narežite jagode.
  3. Piškote kratko namočite u sok i slažite red piškota, red kreme, red jagoda.
  4. Završite kremom i ukrasite jagodama. Ohladite nekoliko sati.

4. Torta od jagoda

torta od jagoda
FOTO: Pixabay

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna

Krema:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 250 g mascarponea
  • 100 g šećera u prahu
  • 400 g jagoda

Priprema:

  1. Izmiksajte jaja i šećer i dodajte brašno koje ste prije toga prosijali. Izlijte u kalup za torte i pecite u kalupu 20 minuta na 180 °C.
  2. Ohladite i prerežite na dva sloja.
  3. Izmiksajte šlag s šećerom, dodajte mascarpone.
  4. Narežite jagode.
  5. Na biskvit stavite kremu i jagode, pokrijte drugim slojem, premažite ostatkom kreme i ukrasite.

5. Jagode i čokolada

jagode i cokolada
FOTO: Pixabay

Sastojci:

  • 300 g svježih jagoda
  • 200 g tamne čokolade (ili mliječne)

Priprema:

  1. Operite i dobro posušite jagode.
  2. Čokoladu otopite na pari.
  3. Umačite jagode do pola i stavite na papir za pečenje.
  4. Ohladite u hladnjaku dok se čokolada ne stvrdne.

6. Cheesecake s jagodama – bez pečenja

cheesecake jagoda
FOTO: Pixabay

Sastojci:

  • 200 g mljevenih keksa
  • 100 g maslaca
  • 500 g krem sira
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g šećera
  • 300 g jagoda
  • sok pola limuna

Priprema:

  1. Pomiješajte kekse i otopljeni maslac, utisnite u kalup.
  2. Krem sir, šećer i šlag izmiksajte i prelijte preko podloge.
  3. Jagode izgnječite, dodajte sok pola limuna, zasladite prema ukusu i prelijte po vrhu.
  4. Ohladite najmanje 4 sata prije posluživanja.

Koji recept ćete prvo isprobati? Recite nam u komentaru!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE