Vrsni kuhar restorana Kristal u Čakovcu Matija Čretni nedavno je na Nacionalnom prvenstvu Hrvatskog kuharskog saveza osvojio srebrnu medalju. Jedno od nagrađeni jela (srneći file) predstavili smo u prošlom izdanju Međimurskih novina. Sada donosimo recept drugog nagrađenog jela – dvobojni rižoto od butternut tikve i vrganja. Krenimo s radošću kuhati!
Na malo ulja luk popržimo do zlatno-žute boje. Rižu je potrebno glazirati. Dodamo butternut tikvu i vrganje te sve zajedno prodinstamo. Prema potrebi polijevamo povrtnim temeljcem. Dodamo začine po želji (sol, papar). Polijemo s bijelim vinom. Na kraju dodamo maslac i lagano pomiješamo. Dobar tek
Sastojci:
– riža (Scotti Arborio) – 100 gr
– butternut tikva – 20 gr
– vrganji -15 gr
– maslac – 15 gr
– bijelo vino – 0,1 l
– luk – 7 gr
– češnjak– 2 gr
– ulje, 0,05 l
– povrtni temeljac
– sol, papar