RECEPT: Dvobojni rižoto od butternut tikve i vrganja

Vrsni kuhar restorana Kristal u Čakovcu Matija Čretni nedavno je na Nacionalnom prvenstvu Hrvatskog kuharskog saveza osvojio srebrnu medalju. Jedno od nagrađeni jela (srneći file) predstavili smo u prošlom izdanju Međimurskih novina. Sada donosimo recept drugog nagrađenog jela – dvobojni rižoto od butternut tikve i vrganja. Krenimo s radošću kuhati!

Na malo ulja luk popržimo do zlatno-žute boje. Rižu je potrebno glazirati. Dodamo butternut tikvu i vrganje te sve zajedno prodinstamo. Prema potrebi polijevamo povrtnim temeljcem. Dodamo začine po želji (sol, papar). Polijemo s bijelim vinom. Na kraju dodamo maslac i lagano pomiješamo. Dobar tek

Sastojci:

– riža (Scotti Arborio) – 100 gr

– butternut tikva – 20 gr

– vrganji -15 gr

– maslac – 15 gr

– bijelo vino – 0,1 l

– luk – 7 gr

– češnjak– 2 gr

– ulje, 0,05 l

– povrtni temeljac

– sol, papar

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE