Blitva s krumpirom

Sastojci
400 g krumpira
800 g blitve
sol
50 ml maslinova ulja

Priprema


Blitvi odrežite zadebljalo korijenje. Pri dnu lista ostavite komadić korjenčića i razrežite ga uzduž. Očišćenu blitvu dobro operite pod mlazom tekuće vode.
U vodu stavite kuhati krumpir narezan na kocke. Kad je krumpir napola gotov, dodajte mu oprane listove blitve i kuhajte još 10-ak minuta, ovisno o veličini i starosti blitve. Ocijedite.
Kuhanu blitvu s krumpirom stavite u odgovarajuću zdjelu, posolite, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
Po želji možete dodati i malo nasjeckanog češnjaka. Ostavite poklopljeno do posluživanja.
Poslužite uz ribu s roštilja, friganu (prženu) ribu ili pečeno meso.
Savjet: blitvu kuhajte u većoj količini kipuće vode u dubokom loncu, neosoljenu i otklopljenu, kako bi listovi zadržali lijepu zelenu boju.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE