4.4 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Danas se obilježava Međunarodni dan kuhara: Označite najboljeg kuhara ili kuharicu!

Svake godine 20. listopada u svijetu se obilježava Međunarodni dan kuhara. Nije važno jeste li profesionalac ili amater, ako volite kuhati – danas je vaš dan!

– Od 2004. godine Worldchefs se zalaže za korištenje Međunarodnog dana kuhara za proslavu naše plemenite profesije, uvijek se sjećajući da je naša dužnost prenijeti svoje znanje i kulinarske vještine sljedećoj generaciji kuhara s osjećajem ponosa i predanosti kao zalog u budućnost, poručili su iz Hrvatskog kuharskog saveza povodom današnjeg dana te dodali kako je ovogodišnja tema Međunarodnog dana kuhara „Gajenje zdrave budućnosti“.

– Kako bismo osigurali zdrav život i planet za buduće generacije, ključno je da svoju djecu počnemo učiti o utjecaju koji proizvodnja i potrošnja hrane imaju na okoliš. Zbog toga će naša tema za Međunarodni dan kuhara ostati usredotočena na održivost, okoliš, uzgoj vrtova i zdrave prehrambene navike, dodali su u nastavku pa spomenuli da svatko od nas može napraviti razliku te kako je naša ostavština pomoći djeci da se oduševe zdravom hranom te industrijom kuhanja.

Zato danas pripremite svoje najdraže jelo i uživajte!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,194FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE