Danas je Međunarodni dan hamburgera: Tko vas mora počastiti?

Svake godine 28. svibnja obilježava se Međunarodni dan hamburgera.

Kroz povijest su postojali brojni ljudi koji su tvrdili kako su upravo oni ‘izumili’ hamburger, odnosno, da upravo oni polažu pravo na podrijetlo. Između svih njih, jedino što je moguće sa sigurnošću zaključiti jest to da mu je imenjak njemački grad Hamburg.

Povijest nastanka

Prema nekim teorijama, hamburger potječe upravo iz navedenog grada gdje ga je stvorio gospodin po imenu Otto Kuase, odnosno, Otto Krause.

Prema drugoj teoriji, začetnik hamburgera je Louis Lassen koji je još 1900. godine u SAD-u svojim gostima posluživao domaće juneće meso s roštilja između dva komada peciva i tako izumio hamburger.

Treća teorija govori kako su Kinezi već stoljećima prije toga prakticirali istu stvar. Neovisno o tome što je istina, hamburgeri su omiljeni diljem svijeta.

Glavni sastojak – savršen komad mesa

Danas predstavljaju pravu gurmansku poslasticu i mnogima omiljen zalogaj. Postoji bezbroj varijanti i načina spremanja ovisno o željama pojedinca, no jedno je zajedničko – savršen komad mesa kao glavni sastojak.

U Seymouru u američkoj državi Wisconsin, danas čak postoji Hamburger Hall of Fame odnosno, bolje rečeno, muzej posvećen hamburgerima. Stoga, danas je prava prilika počastiti se jednim kvalitetnim hamburgerom!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE