Što kuhati? Često je to pitanje, a odgovor ponekad i nije tako brz, a ni lagan. Nedostaje li vam inspiracije za nedjeljni objed odgovor vam daje tim čakovečkog restorana Pozoj.
Tihomir Barbaš preporučuje pripremiti piletinu punjenu sa šparogama i sirom s umakom od majčine dušice s raviolima punjenima sa sirom i špinatom. Evo recepta.
Pileći file treba napuniti šparogama i mozzarellom, začiniti (po želji) i zarolati. Piletinu peći na maslacu na laganoj vatri. Izvaditi piletinu i na soku od piletine staviti majčinu dušicu i vrhnje za kuhanje te reducirati.
Za raviole je potrebno u naribani kuhani krumpir staviti jaje, brašno, malo soli i zamijesiti u fino tijesto. Špinat popržiti s češnjakom i pomiješati sa sirom i jajetom. Dobivenom smjesom napuniti raviole te ih kuhati u slanoj vodi. Na tavi zagrijati maslac i staviti rukolu.
Kad su ravioli kuhani, staviti ih u tavu s rukolom i lagano pomiješati.
Na tanjuru servirati piletinu i raviole te piletinu prelijati umakom. Dobar tek!
Sastojci:
– pileći file
– šparoge
– mozzarella
– vrhnje za kuhanje
– domaći ravioli punjeni špinatom
– rukola
Punjenje za raviole:
– svježi sir
– špinat
– jaje