Dimljena šunka s tikvicama i kiselim zeljem

Sastojci
sušena šunka
kiselo zelje
svježe tikvice
sol, papar u zrnu, mljevena paprika

 

Priprema


Šunku oprati te je skuhati u slanoj vodi i ostaviti da se ohladi.
Kiselo zelje oprati i dinstati ga na ulju s malo vode, uz dodatak začina, soli, mljevene paprike i papra u zrnu.
Svježe zelene tikvice oprati, osušiti i potom narezati po dužini. Izrezane tikvice posoliti s obje strane te ih zapeći na užarenoj ploči ili roštilju.

Šunku narezati na željene komade, staviti na tanjur, te dodati dinstano zelje i zapečene tikvice.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Petkom živa glazba u Mamas & tapas

Vremenska prognoza 27. travnja

Vremenska prognoza: Sunčanije i toplije

Progoni vještica u Hrvatskoj

Progoni vještica u Hrvatskoj