Jasminka Lisjak pripremila tortu od slasnih, domaćih borovnica

Ljeto je vrijeme za lagane deserte koji će nas osvježiti. Ljubitelji slatkog vesele se najviše voćnim desertima, pa predstavljamo ukusnu tortu od borovnica koja svojim izgledom, zbog harmonije boja, plijeni pažnju.

Pripremila ju je Jasminka Lisjak iz Šenkovca.

Obitelj Lisjak već se deset godina bavi ekološkim uzgojem borovnica. Osim svježih borovnica, kod njih se mogu naći i eko pekmezi od borovnica, eko sirup od lavande i borovnice, slatko-ljuti umak te preljev od borovnica i kakaa.

Stvorili su i prvi hrvatski gin od borovnica, liker, te pivo od borovnica. Posjeduju certifikat za ekološku proizvodnju, a svoj uspjeh pripisuju tome što obožavaju svoj posao.

Cijeli recept za tortu od borovnica donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koji je u prodaji od petka, 8. srpnja. 

Ostavi komentar