Temfanje s pilećim fileom, tko to ne voli?

mladen i igor ignac

Ljetne vrućine koje ne posustaju zadaju pravu muku pri odluci kakvo jelo pripremiti i za koje se namirnice odlučiti. Jedna od namirnica koja je dobra, zdrava i lagana za ljetne dane svakako je piletina pa smo pronašli mlade kuhare koji su ju pripremili na tradicionalan međimurski način, s vrhnjem, popularnog međimurskog naziva temfanje.

U udomiteljskoj obitelji Vladimira i Marine Hoblaj u Murskom Središću ovih je dana puna kuća, pa je jako veselo. Djeca su uglavnom slobodna jer je vrijeme školskih praznika, pa se slobodnim vremenom koriste za različite aktivnosti i druženje.

Igraju se društvene igre, planiraju se putovanja, polako počinju i pripreme za početak škole, a neki se zabavljaju kuharskim zanatom, pa su braća Mladen i Igor Ignac, koji su već dulje vrijeme članovi te obitelji, odlučili svoje znanje prenijeti na novog člana Marinka koji se rado uključio jer također želi naučiti kuhati.

Cijeli članak i recept pročitajte u članku Aleksandre Sklepić koji donosimo u aktualnom broju TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE od petka, 19. kolovoza. 

Ostavi komentar