Elenine mesne okruglice za prste polizati

Elena Novak (26) iz Dragoslavec Sela kuhati naučila još kao jako mlada, a ljubav prema kuhanju osjeća oduvijek. Prve korake u kuhinji naučila ju je mama, a kasnije je svoje znanje usavršila u Međimurskim dvorima na praksi, a zatim je nastavila raditi. U prijateljskom okruženju Elena je odradila, doznali smo, brojne ručkove i cateringe, a osmišljava i realizira razne unikatne finger food kreacije za svečana događanja, poput svadbi, domjenaka i vrhunskih cateringa za više od sto ljudi. Iako skromna i samozatajna, doznali smo od njenih poslodavaca, spremna je suočiti se s najvećim izazovima koje s lakoćom ispunjava, pa je u “njezinoj kuhinji” spremana hrana i za najviše uzvanike – ministre, atašee, te mnoge utjecajne ličnosti.

Njegovanje međimurskih tradicionalnih jela posebno joj je drago, jer na taj način čuva baštinu našeg lijepog kraja, na čemu je upravo i naglasak u catering ponudi Međimurskih dvora.  S nama je Elena podijelila recepte za mesne okruglice s povrćem i za priloge trgance s vrhnjem i dinstanu ječmenu kašu.

Recept za Mesne okruglice s povrćem

Sastojci (za 4 osobe):

500 grama mljevenog mesa – svinjetina

1 manja žličica soli

1 manja žličica Vegete

malo crvene, slatke, mljevene paprike

malo češnjaka u granulama

nasjeckani peršin

1 jaje

1 mrkva

1 svježa crvena paprika

krušne mrvice

sir Gauda ili slični tvrdi sir

Priprema mesnih okruglica s povrćem:

U mljeveno meso dodati jaje, začine, češnjak i peršin, te mrkvu i crvenu svježu papriku koju smo usitnili u blenderu. Na kraju umijesiti krušne mrvice. Količina krušnih mrvica mora biti dovoljna da se okruglice mogu lijepo oblikovati, ali ne smije ih biti previše da se okruglice ne rasipaju. Oblikovati okruglice rukom od dobro zamiješene smjese, i na svaku od njih staviti kockicu sira. Staviti ih peći u pleh u kojem je ulje, u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Peku se oko pola sata, dok ne dobiju zlatnu boju i dok se sir ne rastopi. Kao prilog mesnim okruglicama s povrćem naša kuharica predložila je domaće trgance s vrhnjem i dinstanu ječmenu kašu.

Mesne okruglice s trgancima i ječmenom kašom
Mesne okruglice s trgancima i ječmenom kašom

Za slasnu “Čupavu Katu” isplati se potruditi

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE