Caffe Therapia Čakovcu je predstavio ekskluzivni Gin i koktel kombinaciju gin tonik idealan za predstojeće blagdane.
Gin (džin) je destilat od neutralnog alkohola koji se može dobiti od žitarica, grožđa, krumpira, šećerne trske i sl.
Aromatizacija se postiže ovisno o destileriji i stilu proizvodnje putem maceracije (namakanjem) začina i trava, infuzije, parom, kuhanjem začina pod niskim tlakom ili umjetnim aromama.
Čudesan španjolski gin MARE inspiriran okusima Mediterana, Gin Mare spravljen je od bilja, među kojima se posebno ističu limun i maslina sorte Arbequina iz Španjolske, ružmarin iz Turske, timijan iz Grčke, bosiljak iz Italije. Rezultat je čarobno piće, višestruko nagrađivani mediteranski gin, hvaljen od kritičara i svih koji su ga kušali.
Glavna aroma gin MARE je borovica (juniper na engleskom, jenever na nizozemskom, ginepro na talijanskom), po kojoj gin i dobiva ime.
Smještena uz La Costa Dorada ili “Golden Coast,” destilerija obitelji Giro počela je proizvodnju gina 1940 g, zajedno s drugim vinima i alkoholnim pićima, čija proizvodnja datira iz 1835 g. Za razliku od tradicionalnih aroma u džinu,u kojima ipak dominira smreka, Gin Mare je započeo put za potpuno novu ideju gina. Osim tipičnih bilja i začina, kao što su bobice borovice, korice limuna, korice seviljske naranče, kardamoma i korijander sjemena, ono najzanimljivije u ovom džinu je upotreba Arbequina masline. No, to nije sve. Ovaj beskompromisni džin ima i talijanski bosiljak, turski ružmarin i grčki timijan, Hrvatske bobice smrike, dodatno evocirajući duh Mediterana
Miris: Travnat, suhi miris mediteranskog raslinja bogat citrusima.
Okus: bogat, slankast, s notom citrusa seviljske naranče.
Preporučujemo ga s tonikom 1724 , i to u kombinaciji s ružmarinom i 2-3 bobice borovnice. Ili s marmeladom od naranče i sokom do limete.
Upravo zbog široke palate okusa Gin Mare je idealan za sljubljivanje s hranom.
Evo nekoliko ideja :
Citrusi kao što su limun, crveni I žuti grejp očiti su spoj s Gin Mare no također se odlično sljubljuje s borovnicom, jagodama, malinama, breskvama I mangom.
Korjenasto povrće: mrkve, pastrnjak i repa popularni su par uz Gin Mare zbog prirodne slatkoće i pikantnosti. Također povrće kao što je komorač, paprika Babura I slanutak mogu Vas voditi u zanimljive kreacije koje će se sljubiti s Gin Mare.
TONIC 1724
Gin Tonic preporučuje se s tonikom 1724, i to u kombinaciji s ružmarinom i 2-3 bobice borovice, ili s marmeladom od naranče i sokom od limete.
Inače suština tonika 1724 ima svoje korijene u Andama, na mitskom Inka području. To nije slučajno. Ovo je mjesto gdje je otkriven kinin. Tamo ovaj sastojak dobiva autentičnost proizvoda s korijenima u regiji koji idu natrag stotine godina. Premium tonik čiji je kinin ručno ubran 1724 metara iznad mora u Andama, službeno je jedan od najboljih tonika na svijetu.
Svježe začinsko bilje kao što je bosiljak, korijander i menta prirodno su skloni Gin Mare dok bilje kao što je estragon i kopar se mogu koristiti na naglase njegove pikantne note , slične anis notama. Također alge, kamenice i školjke se mogu sljubiti da Gin Mare.
Kombinirajte, isprobavajte, igrajte se, uživajte u ljetu i najomiljenijem ljetnom osvježenju! Živjeli!