Gimnazijalka Katja Premuš peče prefine cimet rolice

narodna kuharica-rolice s cimetom 1
Katja Premuš

Katja Premuš iz Mačkovca nedavno je navršila 16 godina, a učenica je 2. razreda opće gimnazije Josip Slavenski u Čakovcu. Odnedavno je pronašla novi hobi – pečenje kolača, i nakon kratkog je vremena postala prava umjetnica na kojoj bi joj pozavidjele i brojne profesionalne slastičarke.

Oduvijek sam voljela pomagati, ili bolje rečeno, smetati mami dok je kuhala ili pekla kolače, pohvalila se Katja Premuš. Moja sestra Chiara i ja imale smo svoje male pregače i male valjke za tijesto.Intenzivnije sam počela peći kolače ove godine kad je počela izolacija zbog korone. Katja je kolače pekla svaki dan, često i tri vrste kolača dnevno. Cimet rolice postale su favorit, jer se pripremaju sa suhim kvascem, pošto je u vrijeme izolacije bilo teško doći do svježeg kvasca. Tako je splet okolnosti našu mladu kuharicu pretvorio u majstoricu ovih prefinih kolača.

Priču o kolačima mlade “slastičarke” Katje kao i recept rolica s cimetom potražite u novom broju Međimurskih novina koji je je prodaji od petka, 4. rujna.

Ostavi komentar