Fritule su slastica koja se priprema u cijeloj Hrvatskoj, a može se reći da su verzija krafni. Najčešće ih vežemo za adventske i fašničke običaje, a dostupne su na svim sajmovima i u našem kraju na proščenjima.
Iako ih se u Hrvatskoj veže za Kvarner, Istru i Dalmaciju, u posljednjih nekoliko godina fritule su prisutne i u kontinentalnim dijelovima Hrvatske, a zbog brzine pripreme i dostupnosti sastojaka, zauzimaju sve važnije mjesto uz brojne deserte kojima se sladimo.
Za uživanje u ovoj poslastici ne trebaju sajmovi ni izlazak, dovoljno je imati samo malo volje, vremena i neke od sastojaka koji se obično nalaze u zalihama u svakoj kuhinji.
Mladi i djeca posebno ih vole, pa su stoga za ovaj broj za nas fritule pripremili učenici Osnovne škole Mursko Središće uz vodstvo i pomoć učiteljice njemačkog jezika Martine Cimerman Teljega.
Recept i pripremu donosimo u članku Aleksandre Sklepić u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koji je u prodaji od petka, 1. travnja 2022.