Šaumrole: Klasik koji nikad ne izlazi iz mode!

Šaumrole su jednostavne, ukusne i uvijek rado viđene na stolu. Idealne su za svečane prigode poput nadolazeće proslave Nove godine, ali i za uživanje uz popodnevnu kavu. Ove šaumrole punjene su kremom od pudinga, a u nastavku saznajte kako napraviti ovu jednostavnu slasticu koja će oduševiti svakog gosta.

Sastojci

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • komplet kalupa za šaumrole ili ih možete sami napraviti iz aluminijske folije
  • 2 vanilin šećera
  • 0,2 l slatkog vrhnja za šlag
  • 2 pudinga od vanilije
  • 500 ml mlijeka

Šaumrole – priprema

1. Priprema tijesta

Lisnato tijesto izvadite iz pakiranja i ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi da omekša. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini i narežite ga na trakice.

2. Omatanje kalupa

Svaku trakicu omotajte oko kalupa te ih posložite na pleh obložen papirom za pečenje.

3. Pečenje

Zagrijte pećnicu na 200 °C i pecite šaumrole oko 20 minuta dok ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade.

Priprema kreme

U posudi zakuhajte 400 ml mlijeka. Preostalih 100 ml mlijeka pomiješajte s praškom za puding i vanilin šećerom. Smjesu dodajte u kipuće mlijeko i kuhajte uz stalno miješanje dok se puding ne zgusne. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag. Ohlađeni puding lagano izmiješajte mikserom, a zatim ga nježno umiješajte u šlag dok ne dobijete glatku kremu. Ohlađene šaumrole pažljivo skinite s kalupa. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu s nastavkom za punjenje. Pažljivo napunite svaku šaumrolu kremom od pudinga.

No, ako volite eksperimentirati u kuhinji i unijeti dašak modernosti, probajte napraviti i dekonstrukciju šaumrole.

Šaumrole

Šaumrolice Šaumrolice Šaumrole

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE