Danica Horvat iz Pribislavca vješta je u pripremi domaćeg kruha i brojnih drugih starih međimurskih specijaliteta

kukuruzni kruh

Podsjeća nas na dom, na toplo ognjište, davne uspomene i drage ljude koji nam nedostaju ili koji više nisu s nama. Zato je prava sreća kad naiđemo na kuharicu koja ovu vještinu ne želi prepustiti zaboravu, već neumorno, svaki tjedan za svoje ukućane i obitelj priprema ovu prvoklasnu poslasticu.

Svoj kukuruzni (po domaćem kuruzni) kruh Danica preporučuje uz krvavice, dinstano zelje i restani krumpir. Njene domaće krvavice i domaće ukiseljeno zelje upotpunjuju okus kukuruznog kruha i također su rado prihvaćene u njenoj obitelji. Vjerujemo da će njena preporuka razveseliti mnoge mlade kuharice koje sve više pribjegavaju pripremanju tradicionalnih jela, a posebno domaćeg kruha.

Danica Horvat iz Pribislavca odnedavno je u mirovini, stoga napokon ima vremena pripremati sve što nije stigla za svog radnog vijeka. Radila je u Čarapariji, a posljednjih deset godina u Calzedoniji.

Cijeli recept za kukuruzni kruh donosimo u članku Aleksandre Sklepić u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 5. veljače, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar