Dan je slavne slastice, Tiramisua!

Je li netko za prekrasnu mješavinu vrhnja umućenog do savršenstva sa slatkim mascarpone sirom, a zatim poslaganog ženskim prstićima namočenim u espresso i amaretto? Da molim! To je savršen odgovor, jer vrijeme je za Dan tiramisua!

Prema talijanskoj tradiciji, tiramisu je relativno novi, datira tek od sredine 20. stoljeća i pojavljuje se u sjeveroistočnim dijelovima Italije. Njegova popularnost rasla je iz malih gradova u Treviso, Veneciju, Rim, a potom i u cijeli svijet.

Prvo obilježavanje Dana tiramisua održano je 2017. godine, kao naklon na slasticu Clare i Gigi Padovani. Njih dvoje su talijanski pisci o hrani, novinari i autori knjige “Tiramisu: Povijest, zanimljivosti i interpretacije najomiljenijeg talijanskog deserta”, kao i više od dvadeset drugih knjiga o hrani talijanskog porijekla.

Padovani su smatrali da ova izvrsna slastica zaslužuje malo više pažnje, pa je dobila svoj dan slavlja. A zašto se Dan tiramisua održava 21. ožujka? Padovani su vjerovali da ne postoji bolji način da ostavite zimsko blajhanje iza sebe i proslavite dolazak proljeća od prekrasnog jela tiramisua.

Ponekad se naziva i Svjetskim danom tiramisua, a ovaj događaj nudi izvrsnu priliku kulinarskim stručnjacima, ljubiteljima slastica i talijanskim obožavateljima da proslave i uživaju!

Izvor: Days of The Year

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE