Beričetni blagdanski stol s tri vrste mesa ispod peke

blagdanski stol

Jovanka Mikulaj iz Malog Mihaljevca prava je umjetnica u pripremanju slasnih jela koje svi najviše vole.

Uz to što voli kuhati, Jovanka je aktivna članica Društva žena Mali Mihaljevec i DVD-a Mali Mihaljevec. Ove godine, nažalost, sve su aktivnosti svedene na minimum, što našu domaćicu rastužuje. Jedino je dobro što se sada više može posvetiti svojoj obitelji. Jovanka ima dva sina i kćer te četvero unuka, Vito, Franka, Martin i Marta.

U mirovini je i dane provodi sa suprugom Borisom, koji je glavni za ocjene Jovankinih jela. Do sada je uvijek dobila samo čiste petice, doznali smo.

Kao prijedlog za ručak Jovanka nam je pripremila pečeni odojak, piletinu i zečetinu ispod peke, a od priloga krumpir (također ispod peke) i krokete. Ako nemate spremnu peku u ovo zimsko doba, sve ovo može se pripremiti i u kuhinjskoj pećnici.

Za salatu predlaže ribani zeleni kupus i zelenu salatu. Sve su to jela koja se u našem kraju najviše cijene i oduvijek pripremaju, za sve velike blagdane.

Kako je pripremila ova prefina jela pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od četvrtka, 24. prosinca, možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar