Otvorena pješačko-biciklistička staza Svetomartinska Mura

U Svetom Martinu na Muri danas je svečano otvorena eko-turistička, poučna, pješačka i biciklistička staza Svetomartinska Mura u sklopu projekta Med dvemi vodami.

Svetomartinska Mura trebala je biti otvorena još u ožujku, no zbog situacije s koronavirusom ona je odgođena za današnji dan. Svečanom otvorenju pristustvovao je ministar Darko Horvat, župan Matija Posavec, gradonačelnik Dražen Srpak, ravnatelj Javne ustanove Međimurska priroda Siniša Golub, direktor TZ-a Sveti Martin na Muri David Novinščak i voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Uz njih, događaju su pristustvovali izvođači uređenja same staze te načelnici međimurskih općina, vijećnici Općinskog vijeća Sveti Martin na Muri te predstavnici gospodarskog, političkog, društvenog, kulturnog i sportskog života našeg kraja.

Ova je staza rasadnik mentalnog opuštanja i zdravlja. Mnogi ljudi su već tu stazu pohodili, a nadamo se da će nam ona u skorijoj budućnosti biti i turistički mamac. Namijenjena je  lokalnom stanovništvu, ali i svim našim prijateljima i gostima, kazao je na svečanom otvorenju načelnik Svetog Martina na Muri Dražen Crnčec. Vrijednost projekta Svetomartinske Mure iznosi 1.700.000 kuna, od čega je 85 posto sredstava iz Fonda regionalnog razvoja i EU fondova, a ostatak troškova pokrila je općina.

Svečanom činu otvorenja staze pomogla su djeca iz DV Smješko Tena Hažić i Filip Županec, te djeca iz DV Ribica Niko Jakopić i Eva Žbulj. U glazbenom dijelu programa sudjelovao je Tamburaški sastav Zrin. Za sve one koji nisu prošli stazom nakon svečanog dijela bila je organizirana vožnja stazom s turističkim vlakićem.

Danas poslijepodne u 17 sati na stazi se održava nova kros utrka Svetomartinska Mura u organizaciji Općine Sveti Martin na Muri u suranji s Atletskim klubom Međimurje. Start je zakazan kod Mlina na Muri. Do sada se prijavilo više od 200 trkača za utrku građana na 3,9 km i glavnu utrku 7,8 km.

Svi ste pozvani!

FOTO: Sanja Heric

 

Ostavi komentar