5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Poziv: Istraživanje o manjinama i upoznavanje s Teatrom R

Udruga Kultura nova i Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Sofija provode istraživanje u sklopu projekta “Zajedno na sceni – TEATAR R”.

U tu svrhu prikupljaju stavove građana sjeverne i centralne Hrvatske o manjinama i marginaliziranim skupinama s obzirom na najveću zastupljenost romske nacionalne manjine na ovim područjima.

Ovim su se putem obratili za našu pomoć u provedbi anketnog istraživanja i upoznavanju čitatelja s prvim Romskim teatrom u Hrvatskoj i šire.

Naime, jedan od značajnih doprinosa kulturnoj sceni Hrvatske je Romski teatar – Teatar R, osnovan 2018. godine. Ovaj teatar briljira na kulturnoj sceni, ističući važnost raznolikosti i pružajući glas romskoj zajednici. U suvremenom društvu, teatar ne služi samo kao zabavna platforma, već i kao sredstvo istraživanja i predstavljanja različitih aspekata ljudskog iskustva.

Sada, Teatar R priprema novu predstavu koja je sufinancirana od strane Europske unije u okviru Impact4values programa, a koja će premijerno biti izvedena na proljeće u Zagrebu a nakon toga u Varaždinu, Koprivnici, Đurđevcu i Čakovcu. Ova predstava nastavlja temu izražavanja romske kulture na suvremen i duhovit način te uspješno izjednačava probleme mladih Roma s problemima ostalih mladih osoba u našoj zemlji.

Anketa je potpuna anonimna, a rezultati će pomoći boljem razumijevanju odnosa između romske manjine i ostalih stanovnika.

LINK NA ANKETU: https://forms.gle/TJKaQdAUdFTNA47a6

Više o projektu možete saznati ovdje:
https://kultura-nova.hr/zajedno-na-sceni-teatar-r/.

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE