U Prelogu je otvoren 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji, Agro Arca

U Prelogu je otvoren trodnevni 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca kojeg organiziraju Hrvatska zajednica inovatora i Grad Prelog.

Primijenjena i razvojna istraživanja u poljoprivredi u konačnici doprinose unapređenju poljoprivredne proizvodnje, uzgoju, kvaliteti i plodnosti tla, jačanju otpornosti poljoprivrednih sustava na promjene uz napredno korištenje novih tehnologija ili alternativnih proizvodnih sustava. Inovacije nam pomažu da razvijamo integrirana rješenja koja ispunjavaju potrebe poljoprivrednika i odgovaraju za izazove budućnosti. Putem inovacija pružamo proizvode i usluge pomoću kojih poljoprivrednici ispunjavaju naše potreba za hranom, štede resurse i održavaju održivost zemlje.

Tako i ovim 14 sajmom AGRO ARCA želi se pružiti svim sudionicima da na jednome mjestu predstave svoju kreativnost i inovativnost u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, šumarstvu, drvnoj industriji, veterinarstvu, proizvodnji i sigurnosti hrane, te predstave svoja dostignuća na području ekološke i tradicionalne proizvodnje hrane.

Na prostoru sajma koji se nalazi pod šatorom na Marini predstavljaju se inovatori, obrtnici, poduzetnici, OPG-ovi, male, srednje i velike tvrtke, udruženja inovatora, poduzetnika, obrtnika, zadruge, znanstvena zajednica (sveučilišta, fakulteti i instituti), mladi – učenici osnovnih i srednjih strukovnih škola

Tijekom sajmovanja organizirano je i nekoliko tematskih skupova vezanih uz poljoprivredu i prehrambenu industriju kao i radionice za učenike osnovnih i srednjih škola.

Ulaz na sajam je besplatan.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE