Majzek je za jedan grad i dvije općine te regiju Međimurje

Teritorijalna raspodjela, odnosno eventualno smanjivanje županija te gradova i općina, očito je top tema u javnosti. Naime, u našu redakciju najprije je stigao prijedlog novog ustroja Međimurja kojeg je poslao HDS na kojeg se ubrzo referirao Josip Horvat Majzek. I njegovo razmišljanje kao i prijedlog teritorijalne raspodjele Međimurja prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

danas sam na portalu Međimurskih novina pročitao članak pod naslovom “Demokršćani su za šest općina, tri grada i očuvanje Međimurske županije“ koji potpisuje novinarka gđa Božena Malekoci Oletić. To me je ponukalo kao žitelja Međimurja da dam svoje mišljenje, viđenje i osvrt na tu temu.

Svaka čast gospodinu Cimermanu iz Hrvatske demokršćanske stranke podružnice iz Međimurja za “probijanje političkog leda“ vezano uz novu političku podjelu Međimurja.

Eto na žalost danas se pojavio jedan čudan virus, koji je ne samo našu ekonomiiju stavio na koljena te je razotkrio da se tako birokratski i politički više dalje i u Međimurju ne može. Prije nekih sedam godina javno sam objavio jedan članak gdje sam međimurske državne činovnike (neefikasnu i samu sebi služeću birokraciju) već tada prepoznao, podijelio ih u pet skupina te ih prozvao, samo da vas podsjetim, na: Čuvari plaća, Jedni te isti jednim te istima, Kočnićari, Talioničari snijega, Prodavači magle.

Tek od nedavno se u Hrvatskoj za te kategorije zaposlenika koristi naziv uhljeb.

Bio je to moj pionirski i vrlo hrabar podvig, bez obzira što sam se mnogima jako zamjerio sve do danas, jer su se ti isti prepoznali u jednoj od gore pet navedenih kategorija. Ali eto danas je došlo vrijeme da se upravo zbog takvih državnih zaposlenika mora nešto i promjeniti.

Svaka čast pojedincima iz te ogromne državne birokracije koji su bili u jako maloj manjini, a bili su marljivi i vrijedni ali to njihovi stranački nadređeni šefovi nisu zamjećivali.

Takvo trenutno društveno i političko stanje neodrživo je na poručju Međimurske županije.

Ja kao običan građanin Grada Čakovca svima vama javno iznosim svoje mišljenje i sljedeću moguću i po meni jedinu realnu mogućnost teritorijalne podjele na jedan grad, Grad Čakovec te dvije općine, Općinu Mursko Središće i Općinu Prelog na razmatranje. To je moja vizija budućeg Međimurja kao samoodržive regije unutar Republike Hrvatske.

Gradu Čakovcu sa današnjim pripojenim 13 naselja, pripojile bi se sljedeće današnje općine:

Općina Belica

Općina Dekanovec

Općina Nedelišće

Općina Podturen

Općina Pribislavec

Općina Strahoninec

Općina Šenkovec

Općini Mursko Središće sa današnjim pripojenih 4 naselja, pripojile bi se sljedeće današnje općine:

Općina Gornji Mihaljevec

Općina Selnica

Općina Sveti Juraj na Bregu

Općina Sveti Martin na Muri

Općina Štrigova

Općina Vratišinec

Općini Prelog sa današnjim pripojenim 7 naselja, pripojile bi se sljedeće današnje općine:

Općina Domašinec

Općina Donja Dubrava

Općina Donji Kraljevec

Općina Donji Vidovec

Općina Goričan

Općina Kotoriba

Općina Mala Subotica

Općina Orehovica

Općina Sveta Marija

Naravno da na tu moju konstataciju Jedan grad dvije općine, mogući su i stranački prebjezi određenih općina, jer mi Međimurci ne bi bili zdravi da takvog sličnog ne bi bilo.

Svi se mi zajedno moramo izboriti za bolji i funkcionalniji ustroj na razini države za samostalnu regiju Međimuje.

Tekst: Josip Horvat Majzek

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE