Vozač (35) iz Čakovca nije bio pod utjecajem alkohola dok je skrivio tešku nesreću

sveta helena
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Kao što smo u petak objavili, vozač iz Čakovca (35), nakon potrebnih testiranja i liječničkog pregleda vezano uz tešku prometnu nesreću na NP Sveta Helena koja se dogodila u četvrtak u 12:50, vratio se navečer iz Zagreba s ocem kući u Čakovec.

Kriminalističko istraživanje vezano za prometnu nesreću i dalje traje kako bi se protiv vozača, čija je vožnja uznemirila javnost, podnijela adekvatna kaznena prijava.

Prema neslužbenim informacijama, čekaju se rezultati krvi i urina koji su mu izuzeti u bolnici odmah nakon nesreće kako bi se utvrdilo je li u tijelu imao nedozvoljenih supstanci.

35-godišnji O. M. kako se neslužbeno doznaje nije vozio pod utjecajem alkohola, jer je alkotest nakon nesreće pokazao 0,0. Također, čekaju se izvješća teleoperatera o eventualnom telefoniraju vozača u vrijeme prije nesreće kao i izvješće o vozačevu zdravstvenom stanju. Čeka se i konačno podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u kojoj će, između ostaloga, biti naznačeno je li osim nepropisne brzine kretanja bilo još drugih okolnosti.

Krim stručnjaci koji se bave istraživanjem prometnih nesreća također su objasnili zašto 35-godišnjak nije u pritvoru. Da se radilo o nesreći sa smrtnim ishodom bio bi pritvoren, no kada je u pitanju nesreća u kojoj nema mrtvih, vozač na slobodi čeka nalaz krvi i urina. To može potrajati i do tri tjedna koliko traje analiza na opojna sredstva.

Istragu će nakon što policija podnese kaznenu prijavu preuzeti Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, koje nakon toga odlučuje o daljnjim postupcima u ovom slučaju.

Ostavi komentar