U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 76-godišnji biciklist, a 70- godišnjakinji s bicikla strgnuli vrećicu s novačnikom

ilustracija

Prema izvješću Policijske uprave međimurske u četvrtak, 17. listopada nešto poslije 12 sati na raskrižju južne obilaznice grada Čakovca i gradske prometnice koja povezuje Čakovec i Savsku Ves (kružni tok prometa), dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio 76-godišnji biciklist.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, južnom zaobilaznicom iz smjera Nedelišća prema Štefancu, 68-godišnji vozač izlazeći iz kružnog toka prometa, nije se uvjerio da opisanu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu te pritom nije vodio računa o položaju, smjeru i brzini kretanja vozila. U tom trenutku prednjim dijelom automobila udario je u prednju bočnu stranu bicikla, kojim je preko prijelaza biciklističke staze preko kolnika, suprotno oznakama na kolniku, tj. u zabranjenom smjeru, upravljao 76-biciklist. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada bicikliste na kolnik. Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na daljnjem liječenju. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 68-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Pušćinama napadnuta 70 godišnjakinja koja ostal bez novčanika

U četvrtak, 17.listopada nešto prije 17 sati u Pušćinama, Ulici Petra Zrinskog, 70-godišnjakinji koja se biciklom kretala spomenutom ulicom, s leđa su prišla dvojica nepoznatih mladića, također na biciklima te je tom prilikom jedan od njih s upravljača njenog bicikla strgnuo PVC vrećicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. U opisanom događaju biciklistica je pala na kolnik, ali je ponuđenu liječničku pomoć odbila. Počinitelji su se nakon drske krađe udaljili u nepoznatom smjeru. Materijalna šteta  procjenjuje se na više stotina kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu. Policija intenzivno traga za počiniteljima.

 

 

 

Ostavi komentar