U Osnovnoj školi Orehovica započeo preventivni projekt Imam izbor u suradnji s policijom

orehovica
Policija u suradnji s OŠ Orehovica provodi projekt Imam izbor

Policijski službenici Policijske uprave međimurske započeli su u Osnovnoj školi Orehovica za učenike petih razreda provođenje aktivnosti iz preventivnog projekta Imam izbor; izvijestili su iz PUM-e Čakovec.

Projekt će se odvijati tijekom ove školske godine u osam zasebnih cjelina, komponenti (svakog mjeseca planirano je odrađivanje po jedne komponente: 1: Policajac – prijatelj i pomagač, 2:Za nasilje nema opravdanja, 3: Reci ne drogama, 4:U dućanu gdje se trguje ljudima ja ne kupujem, 5: Slični, a različiti, 6: Likovna radionica – Imam izbor, 7: Poštujte naše znakove i 8:”Posjet Policijskoj upravi međimurskoj.

Svrha projekta je jačanje primarne prevencije vršnjačkog nasilja i vandalizma te nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih, zlouporabe droga i ostalih sredstava ovisnosti, smanjivanje rizika od trgovanja i krijumčarenja ljudi te jačanje prometne kulture. Projekt također uključuje i osnaživanje socijalne uključenosti Roma u društvenu zajednicu na regionalnoj razini s naglaskom na dijalog i poštivanje kulturoloških sličnosti i različitosti te kroz međusobno poštivanje i uvažavanje, toleranciju, nenasilje i nediskriminaciju.

Ovim projektom, u pozitivnom smislu želi se predstaviti uloga policije, kao jednog od bitnih čimbenika koja zajedno s ostalim subjektima društva doprinosi sigurnosti zajednice. Ujedno, učenicima bi se približio rad policije te bi se oni na razini osobnog kontakta mogli uvjeriti u dobronamjernost profesije policajca i prihvatiti ga kao prijatelja, odnosno pomagača, a time se doprinosi i većoj percepciji prisutnosti policije u lokalnoj zajednici.

Nakon predstavljanja projekta, policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske i Policijske postaje Čakovec, održali su predavanje vezano uz prvu komponentu ovog preventivnog projekta Policajac – prijatelj i pomagač.

Tijekom prve komponente  učenicima su predstavljeni poslovi kontakt policije, kao i projekt Policija u zajednici, a sve s ciljem razvijanja pozitivnog stava prema predstavnicima policije.

Ostavi komentar