Svi učenici od 1. do 4. razreda u Međimurju od ponedjeljka kreću u školu!

Više od mjesec dana Međimurska županija nema novooboljelih od COVID-19. Svi učenici od 1. do 4. razreda u ponedjeljak kreću u školu na području Međimurske županije. Kako je na današnjoj konferenciji za medije rekla pročelnica za obrazovanje Blaženka Novak svi su uvjeti osigurani za siguran povratak učenika u školske klupe.

– Sve škole obavile su sve potrebne pripreme, uglavnom imamo razredna odjeljenja koja mogu ostati u istom sastavu kako su i bili prije, tako da se nastava može nastaviti u istom ili približnom oblikom kakva je bila prije prekida. Organiziran je i prijevoz kojima su linije prilagođene novim satnicama i mislim da roditelji mogu mirne duše i s punim povjerenjem djecu poslati u školu. Sanitarni prostori su dobro opremljeni, rekla je pročelnica Blaženka Novak.

Osvrnula se i na srednjoškolce, te upise u prve razrede.

– Učenici koji imaju potrebu svoje praktične radove izrađivati u školama, neki se već nalaze u školi, neki će ići već idući tjedan. Sve je to individualno, ovisno o projektu završnog rada i mentorima. Pokrenut je javni linijski prijevoz koji se može sad koristiti. Troškovi prijevoza su i dalje pokriveni. Učenici s asistentima pojedinačno se dogovaraju o nastavi, te koji će to biti oblici podrške. Krenuli su i upisi u prve razrede, nema nikakvih problema. Počele su i aktivnosti upisa u srednje školi koji se odvijaju na apsolutno isti način kao i do sada, kaže pročelnica.

 

Ostavi komentar