Smiljana Srnec ide u istražni zatvor, odvjetnik Golubić: Sve ćete na vrijeme saznati!

smiljana srnec
Privođenje Smiljane Srnec u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu

Istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu Biserka Plesničar odredila je istražni zatvor za Smiljanu Srnec (45), zbog počinjena kaznenog djela iz čl. 110 Kaznenog zakona -ubojstvo na štetu sestre izjavio je glasnogovornik suda Igor Pavlic.

U pitanju je članak Kaznenog zakona kojim je predviđena zatvorska kazna od najmanje pet godina.

Dodao je da je potrebno ispitati niz svjedoka koji su pretežito njezini rođaci, a s nekima živi i u zajedničkom domaćinstvu. Kazao je također da kod nje postoji izrazito visoki stupanj kriminalne volje i upornosti, te bezosjećajnosti. S obzirom da može utjecati na svjedoke, odnosno da sve upućuje na to da bi mogla ponoviti kriminalnu radnju jer je već sudjelovala u djelu raznog prijavljivanja određen joj je istražni zatvor.

Novi branitelj Smiljane Srnec, čakovečki odvjetnik Krešimir Golubić za Međimurske novine nije htio komentirati ništa u vezi slučaja svoje klijentice, ali je ipak dodao “da će se sve saznati na vrijeme”.

Smiljana Srnec inače jutros je iz prostorija PU međimurske oko 7:30 stigla u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu gdje je ispitana. Ispitivanje je potrajalo oko dva i pol sata i završilo je oko 10 sati.

Sada je i službeno sumnjiče da je 2000. godine ubila svoju tada 23-godišnju sestru Jasminu Dominić i više od 18 godina je držala u zamrzivaču u obiteljskom domu u Palovcu.

(dv, dz)

Ostavi komentar