Rezultati s turnira Tenis Europe Marin Šuica Junior Open u Čakovcu

Marin Šuica Junior Open
Sara Svetac i Alen Bill pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji

U organizaciji Teniskog kluba Franjo Punčec Čakovec od 22. do 30 lipnja  po dvadeset i prvi put za redom održan je međunarodni teniski  turnir za juniore i juniorke do 16 godina. Ovaj tradicionalni turnir koji je 1999. godine uvršten i u kalendar Europske Teniske  federacije -Tennis Europe, od 2011. godine nosi naziv po Marinu Šuici, našem mladom Čakovečkom tenisaču, jednom od najboljih i najtalentiranijih juniora u Europi i svijetu. I ove godine turnir je potvrdio status najjačeg hrvatskog turnira i jednog od najboljih turnira u ovom dijelu Europe. Na turniru je nastupio veliki broj igrača, više od stotinu igrača i igračice iz sedamnaest država:  SAD-a, Argentine, Indije, Austrije, Slovačke, Rusije, BiH, Slovenije, Rumunjske, Mađarske, Njemačke, Češke, Itlaije, Ukrajine, Švedske, Crne gore i Hrvatske.

U konkurenciji juniora prvo mjesto zasluženo je osvojio Alen Bill iz Hrvatske, na turniru postavljen za prvog nositelja. Cijeli turnir hrvatski igrač je odigrao vrlo dobro, a najbolji susret odigrao je u finalu u kojem je lako i uvjerljivo pobijedio Austrijanca Jana Kobierskog rezultatom 63 61.

Među juniorkama naslov pobjednice zasluženo je pripao Sari Svetac iz Hrvatske koja je bila postavljena za drugu nositeljicu. Finalni susret protiv Slovakinje Irine Balus dobila je uvjerljivo, rezultatom 61 62.

Muške parove osvojili su Aljaž Kirbiš i Lun Obrul oba iz Slovenije , a ženske Sara Svetac i Marijana Majetić iz Hrvatske.

Turnir je i ove godine pobudio veliki interes igrača, uzvanika, novinara i publike. Uz gospodarske učinke turnir je odlična prigoda za promociju grada Čakovca, Međimurja i Hrvatske. No njegov je najveći značaj  u tome da daje priliku mladim igračima, posebno hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i sakupljanje međunarodnih bodova.

 

 

 

Ostavi komentar