Ratko Matotek i Nina Dražin Lovrec i dalje vodi međimurske građevinske inženjere i tehničare

Ratko Matotek i Nina Dražin Lovrec
Društvo građevinskih inženjera i tehničara Međimurja i dalje vode Ratko Matotek, predsjednik i Nina Dražin Lovrec, dopredsjednica

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Međimurja DGITM Čakovec izbornu skupštinu je održalo u obiteljskoj vinariji Tomšić u Železnoj Gori.

Prije skupštine održan je stručni seminar s temom Projekt sanacije nadvožnjaka u Čakovcu s primjenom sanacijskih materijala. Vrlo zanimljivo stručno predavanje o ovom projektu održali su projektanti i nadzorni inženjeri iz INGOLAB-a  Čakovec Velimir Pavlic, dipl.ing.građ. i Silvije Šajn, mag.ing.aedif. također članovi DGITM-a.

Radi se o projektu koji je trenutno u realizaciji pa su polaznici seminara, njih 70-ak, dobili vrlo korisne stručne informacije o istražnim radovima prije i tijekom rekonstrukcije, kao i o projektantskim sanacijskim rješenjima. Na predavanje kolega iz INGOLAB-a  nadovezao se Marko Iveković, dipl.ing.građ. iz MAPEI CROATIA  Kerestinec s prikazom sanacijskih materijala iz programa MAPEI, koji su i primijenjeni u ovom projektu.

Prije skupštine su gosti pozdravili sve prisutne, i to zamjenik načelnika Općine Štrigova Damir Kovačić, dipl.inf., Mirna Amadori, dipl.ing.građ. u ime Hrvatskog saveza građevinskih inženjera HSGI čiji je član i DGITM, mr.sc. Martina Cesar-Kelemen, dipl.ing.građ. u ime Društva građevinskih inženjera i tehničara DGIT Varaždin te predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva HKIG Nina Dražin Lovrec, dipl.ing.građ.

Skupština je izabrala novo-staro rukovodstvo. Tako Društvo i dalje vodi predsjednik Ratko Matotek, dipl.ing.građ. a dopredsjednica je Nina Dražin Lovrec, dipl.ing.građ. Tajnica ostaje Ljiljana Tepavac-Kocijan, dipl.ing.građ. a blagajnica Đurđa Plavljanić, dipl.ing.građ. Ostali članovi Izvršnog odbora su Marija Halić, Ana Belčić, Nera Horvat, Josip Švenda, Zdravko Hunjadi, Vladimir Topolnjak, Ivan Kolarić, Rok Magdalenić i Saša Sabolić. U nadzornom odboru ostaju Dragutin Matotek kao predsjednik te Danica Medved i Pero Vidović. Stegovni sud čine Višnja Vugrinčić, Vjenceslav Hranilović te novi član Andrija Tekeli. Skupština je završila donošenjem plana rada za 2020. godinu koje je predstavljeno od novog-starog predsjednika. S obzirom da 2021. godine slijedi 60. obljetnica rada i postojanja društva, pripremne aktivnosti započet će već u 2020. godini. Na kraju skupštine je predsjednik društva Ratko Matotek, dipl.ing.građ. još jednom zahvalio svima prisutnima te izrazio iznimno zadovoljstvo što se opet odazvao tako veliki broj članova, i to svih dobnih skupina. Uputio je čestitku za Božić i uspješnu novu 2020. godinu.

Nakon skupštine je uslijedila svečana večera i degustacija vina obitelji Tomšić te druženje svih članova, gostiju i domaćina uz dobar tamburaški sastav, čije note su dale još bolje raspoloženje.

Ostavi komentar