Provodi se istraga protiv J. Baloga koji je na ogradu autom priklještio Jagodu Ignac

Strašna scena s mjesta nesreće u Kuršancu
Strašna scena s mjesta nesreće u Kuršancu

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 30. rujna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, stoji u priopćenju DORH-a. 

Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 15. lipnja 2019. u Kuršancu, upravljao pod utjecajem alkohola (najmanje 1,40 g/kg apsolutnog alkohola u krvi) osobnim automobilom zbog čega je vozio suviše velikom brzinom i na ravnom dijelu ceste izgubio kontrolu nad vozilom koje je skrenulo u desno izvan kolnika, gdje je došlo do udara u pješakinju koja je stajala uz desni rub kolnika, a potom je vozilo prignječilo pješakinju uz ogradu kuće. Pješakinja je zadobila osobito teške ozljede (amputacija desne potkoljenice, komplicirani prijelom i nagnječenje lijeve potkoljenice, traumatski šok).

Podsjetimo, obiteljska šetnja u Zagrebačkoj ulici u Kuršancu pretvorila se u stravičnu scenu. 38-godišnji vozač J. Balog izgubio je kontrolu nad volanom i na ogradu priklještio 21-godišnju mještanku Jagodu Ignac. Tom prilikom dogodila se stravična scena s obzirom da joj je na licu mjesta otkinuta desna noga. Na lijevoj nozi imala je također otvoreni prijelom.

Brzom reakcijom svojih mještana i obitelji stavljena je u automobil kojim su krenuli prema Čakovcu. U Strahonincu ju je preuzela Hitna pomoć, te je prevezena u ŽB Čakovec kako bi joj se pružila pomoć.  Zadržana je na daljnjem liječenju na odjelu intenzivne njege. Cijeli nemili događaj vidjelo je mnoštvo mještana Kuršanečkog Luga, kao i brojna djeca koja su se u tom trenutku našla na mjestu nesreće. 

Nažalost, 21-godišnjakinji je uslijed naleta otkinuta noga, a nakon dolaska u bolnicu podrvrgnuta je kirurškom zahvatu u kojem joj je spašen život, kao i druga noga, iako su se pojavile špekulacije da je ona morala biti amputirana. Srećom tome nije tako.

– Nikad to nismo vidjeli, bilo je kao u horor filmu, tiho su govorili mještani koji su vidjeli nesretnu Jagodu kako bespomoćno leži s otvorenim ranama.

Ostavi komentar