Proračun Čakovca težak 275 milijuna kuna, a od zanimljivih investicija u njemu su i vanjski bazeni

Gradsko vijeće Čakovec
Gradsko vijeće Čakovec

Većinom glasova, usvojen proračun Grada Čakovca za 2020. godinu u iznosu od 275 milijuna kuna. Razlog vidljivom povećanju je novi zakon koji nalaže iskazivanje plaća djelatnika osnovnih škola kojima je Grad Čakovec osnivač, ali i nove investicije.

U novom proračunuu od važnijih investicija su nova zgrada Centra za odgoj i obrazovanje, te  gradnja vanjskih bazena za koje je u proračunu planirano i zaduženje od 20 milijuna kuna.

Prije usvajanja novog proračuna za iduću godinu usvojen je rebalans  ovogodišnjeg te Proračuna Grada Čakovca za 2020. godinu. Drugim izmjenama i dopunama ovogodišnjeg proračuna. Smanjen za 20 posto, a glavni razlog leži u izostanku  investicija čije je financiranje bilo planirano iz vanjskih izvora. Kako je rekao gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, te investicije nisu otkazane, već prebačene u iduću godinu. Drugi veliki problem koji je istaknuo gradonačelnik Kovač, leži u građevinskoj industriji, odnosno nedostatku radne snage te visokim cijenama radova. Takvo stanje javni sektor prisiljava na posebno planiranje investicija, pooštravanje garantnih uvjeta, kontrole te u krajnjem slučaju, penalizaciju kršenja dogovorenih rokova.  Ipak, gradonačelnik Kovač, 2019. godinu ocijenio je zadovoljavajućom. Tako su pokrenuti neki dugo očekivani projekti poput obnove nadvožnjaka u Kalničkoj ulici, uređenja zone Brezje u Mihovljanu, a postavljeni su i temelji za projekte koji kreću iduće godine. Više o atmosferi u kojoj se donosio proračun Grada Čakovca i raspravi koja se vodila na sjednici pročitajte u novom broju Međimurskih novina.

 

 

Ostavi komentar