PREMIJERA DOPUNSKA NASTAVA: Redatelj Ivan Goran Vitez pripremio i mali test za publiku!

Na čakovečkoj tribini u Centru za kulturu održana je premijera satiričnog trilera Dopunska nastava, filma koji je premijerno prikazan na Pulskom filmskog festivalu.

U Centar za kulturu kao gosti premijere stigli su redatelj Ivan Goran Vitez, te dio glumačke ekipe, Anita Matić Delić koja u filmu glumi pozitivku, učiteljicu Zrinku, te Đorđe Kukuljica u ulozi profesora tjelesnog odgoja.

Četiri godine nakon filma ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić’, redatelj Ivan-Goran Vitez predstavlja satirični triler o talačkoj krizi u jednoj osnovnoj školi. ‘Dopunska nastava’ u produkciji Interfilma, film je koji na intrigantan način pokazuje stav političkih elita, a i hrvatskog društva u cjelini prema hrvatskom školstvu, od učenika do učitelja i profesora, te bi stoga mogao biti zanimljiv svima s obzirom na aktualni štrajk prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj.

Radnja je smještena u jednu osnovnu školu, nedefiniranog gradića pokraj Zagreba. Bijesni, svježe rastavljeni otac, upada u razred svoje devetogodišnje kćerke kako bi zajedno proslavili njen rođendan. Talačku krizu koju ovaj čin izazove u svoje će političke bodove pred skore izbore pokušati pretvoriti aktualni gradonačelnik, čak ako to podrazumijeva i pogibiju zatočene djece. Budući da je u razredu i sin mladog policajca, prije nego što se situacija rasplete i njega će se morati nešto pitati.

Redatelj je na premijeri istaknuo kako mu je cijela ideja sinula u snu, a za publiku je nakon projekcije pripremio kratki test o filmu koji je sve dobro nasmijao.

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar