Počeo je prosvjed medicinskih sestara u Zagrebu zbog ucjene i prijetnje zbog necijepljenja

Prosvjed Zagreb, foto preuzeto s index.hr
Prosvjed Zagreb, foto preuzeto s index.hr

Dio medicinskog osoblja prosvjedovat će danas u 11 sati u zagrebačkom parku Zrinjevac. Prosvjed organizira Sindikat medicinske sestre/tehničari zajedno.

– Trenutno ne vidimo kako će u skorije vrijeme doći do poboljšanja stanja, niti jasnog plana resornog Ministarstva za boljitak hrvatskog sestrinstva. Svjesni smo svoje odgovornosti prema pacijentima, za koje predano skrbimo. Nažalost, zbog svakodnevno prisutnog umora i stresa postajemo i sami pacijenti, istaknuli su iz Sindikata.

Njihovi ključni problemi su, kako navode, neadekvatno plaćen prekovremeni rad i rad blagdanima, sistematizacija radnih mjesta, ucjene i prijetnje zbog necijepljenja, beneficirani radni staž, rad van kompetencija i priznavanje visokoškolskog obrazovanja.

O prosvjednu se oglasio i ministar zdravstva Vili Beroš koji je poručio kako je to legitiman i demokratski način izražavanja stajališta i zahtjeva za prava zaposlenika te dodao kako u njemu nema mjesta manipuliranju činjenicama.

Dodao je kako ono za što nema opravdanja ni razumijevanja jest ciljana manipulacija činjenicama vezanima uz najavljenu provedbu zaštitnih mjera u zdravstvenim ustanovama i kako nitko u našoj zemlji nije i neće biti prisiljavan na cijepljenje, piše index.hr.

 

Ostavi komentar