Neće baš mene

Znatan broj građana u Međimurju i Hrvatskoj ne želi se cijepiti po onoj narodnoj „pa neće baš mene“. Uz sve druge razloge protiv cijepljenja koji se znaju i ne znaju, argument „ neće baš mene“ , koji se u međusobnim dvobojima za i protiv nikad ne izgovara, zapravo je odlučujući.

Zdrav čovjek drugačije gleda na bolest, nešto što je podalje od njega, za razliku od onoga tko je bolestan. On vjeruje da je bolest doista podalje od njega, a to znači da ima slobodu koji drugi nemaju. Slobodu i da se ne cijepi ako tako poželi, jer je za njega to običan test njegove snage i otpornosti i navodno je jači od bolesti. Ovdje je, dakako, riječ o samo jednom manjem dijelu građana, koji se onda počesto i politički aktiviraju.

Drugi razlog zašto se odbija cijepljenje je strah. Jedan broj građana je toliko indoktriniran raznim proturječnim informacijama da je cijepljenje postalo za njih prestrašno, nešto poput granice osobnog horizonta spoznaje, preko kojeg ne smiju prijeći. Kako više nikome ne vjeruju, a slušaju i jedne i druge i treće, ali i razne budalaštine,  smatraju da je najbolje racionalno čekati da sve prođe. Uostalom, Hrvati su po čekanju poznati.

U međuvremenu, s obje strane političke fronte imamo ratne pokliče: – Do kraja zime jedan dio građana će biti cijepljen, drugi će dio preboljeti virus, a treći biti mrtvi. Najnoviji ratni poklič je: – Necijepljeni ne bi trebali u bolnice jer zauzimaju mjesta i time oštećuju druge bolesnike.

Oni koji se ne žele cijepiti ili testirati, ili pak su obični prevaranti jer su već cijepljeni, već su u izričajima stigli do vrhunskih svjetskih tema: – manipulacija genima i  cjepivima, unošenje štetnih elemenata u čovjeka, prirodno pravo i tako dalje.

Politička fronta „Neće baš mene“ ipak polako slabi, već je cijepljena većina građana. Ovih dana jedan je zakleti antivakser, koji je završio u bolnici, priznao kako su ga u bolnici spasili više puta, pluća mu nisu mogla primati i unositi kisik u tijelo zbog pakla upale. Spasili su ga, imao je sreću. Ako mislite da mu oni koji se ne žele cijepiti vjeruju, u krivu ste. Zdrav bolesnom još ne vjeruje.

Ostavi komentar