Naši u EU parlament, a Kinezi k nama

Primanja u politici su najveći afrodizijak. Zato je i narasla pomama za 12 mjesta u Europarlamentu. To je kao politički jack-pot za one koju uspiju s dobitkom od 10.000 eura bruto svaki mjesec plus razne privilegije, dnevnice, putni troškovi itd.

O utjecaju europarlamentaraca na naše živote teško je govoriti jer malo tko od nas zna što rade i tko nas je i do sada zastupao.

Sjećam se samo da se Biljana borila da Ariel i riblji štapići budu iste kvalitete kao u Njemačkoj i Danskoj. Iz stare EU su se branili da to ovisi o preferencijama potrošača. No ako su u pitanju preferencije potrošača tada bi Ariel u Hrvatskoj trebao biti malo pojačan, jer kod nas ima toliko neopranog prljavog rublja u politici da se mrlje teško mogu ukloniti s deterdžentom standardne kvalitete.

Srećom ovih dana stigla je kineska delegacija. Za naše pojmove u velikom broju, a za njihove optika je sigurno drugačija. Opet se priča o investicijama. Kamo sreće da se Kinezi, nakon Pelješkog mosta zahuktaju i krenu u gradnju naših pruga. Ako se oni toga dohvate prije će biti modernizirane sve pruge po Hrvatskoj, nego što naši birokrati u ministarstvu izrade strategiju. A ako još dovedu i brze moderne vlakove, koji na odredišta putuju kraće, nego što naši kasne gdje će nam biti kraj.

Ako se malo zaigramo s njima mogli bi kupiti cijelu Hrvatsku. To im dođe kao još jedno selo u Kini. Dakle, naši u EU parlament, a Kinezi k nama.

S druge strane našoj vlasti je sve izvan Zagreba previše, osim ako nije u pitanju odlazak u EU parlament te im tada zasigurno ne bi bilo mrsko da netko drugi preuzme brigu o ostatku Hrvatske izvan metropole gdje su samo problemi. Tu žive osiromašeni, deprimirani, frustrirani ili iseljeni ljudi. Tko će njima ugoditi? Puno je bolje za domaću vlast da se njima bave strani ulagači, jer naš podanički narod puno bolje poštuje strane, nego domaće gazde.

Domaći su nam priredili najveće skandale i najviše nas osramotili. I to oni koji su izrasli pod zaštitom skuta politike. Samo što su se ti skandali prelijali na sve domaće poduzetnike koji su zdravim poslovanjem hranili proračun i sanirali političke ljubimce koji su glumili poduzetnike.

Ostavi komentar