Međunarodni likovno-literarni natječaj: Sudjelovale Marta Škvorc i Neva Novak

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Orašje – Bjelovar – Zagreb na temu „Jezik – riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost “, kojeg su inicijatori i organizatori naši umjetnici iz Iserlohna, Ankica i Ante Karačić, raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole, iz Njemačke do 12. razreda.

U ovogodišnjem likovnom dijelu natječaja sudjelovalo je 800 djece iz 16 zemalja. Dodjeljuje se po nekoliko prvih, drugih, trećih i četvrtih nagrada.

Marta Škvorc, učenica OŠ Tomaša Goričanca dobitnica je treće nagrade dok je Neva Novak dobitnica četvrte nagrade. Obje učenice polaze 4. a razred.

Što se tiče literarnog dijela natječaja, pristigla su 126 literarna rada iz 33 škole. I tu su učenici Tomaša Goričanca Mala Subotica postigli zavidne rezultate. Tako je Marta Škvorc osvojila 1. mjesto među učenicima 4. razreda. Ona je napisala pjesmu Otec na sim jezikima. Deja Martan je među učenicima 4. razreda osvojila 3. mjesto. Njezina pjesma se zove Moj dobri tata – jezik ljubavi.

Učenike je u stvaralaštvu pratila njihova učiteljica Ljiljana Rinkovec.

 

Ostavi komentar