MEĐIMURSKI DVD-i imaju važnu ulogu u borbi protiv epidemije koronavirusa u našem kraju

Vatrogasci na području Međimurske županije u kriznim situacijama imaju važnu ulogu civilne zaštite. U vrijeme epidemije koronavirusa imaju razne uloge. Upravo su vatrogasci uzeli glavnu ulogu upozoravanja građana na držanje razmaka, zabrani okupljanja te na pridržavanje ostalih mjera prema nalogu Stožera. Vatrogasci na području cijele županije u ovoj kriznoj situaciji imaju važan zadatak uz bok policijskih službenika. Svoje sumještane na adekvatan način upozoriti, te naviknuti na novonastalu situaciju u kojoj treba držati distancu čak i prema susjedima.

Na području međimurskih gradova i općina vatrogasci patroliraju u vatrogasnom vozilu pridržavaju li se mještani mjera koje je prepisao Stožer civilne zaštite, ali uz to pomažu starijim i nemoćnim građanima kojima zbog cijele situacije nije preporučljivo da izlaze iz svojih domova.

Nažalost, nemaju svi građani mogućnost da im obitelj ili prijatelji dopremaju hranu i lijekove. Tako uz volontere Crvenog križa, kao velika pomoć pokazuju se dobrovoljni vatrogasci. Primjer su tako vatrogasci s područja Općine Nedelišće koji uz volontere Crvenog križa dopremaju lijekove i hranu starim i nemoćnim stanovnicima, ali i pružaju prijevoz utoliko je to potrebno. Vatrogasci su se aktivno uključili kako bi olakšali ovo krizno razdoblje koje je zahvatilo cijeli svijet.

Cijeli tekst o važnosti vatrogasaca u vrijeme pandemije u našem kraju pročitajte u aktulalnom izdanju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja od petka, 10. travnja!

Ostavi komentar