Marin Horvat: Pamtit ću zauvijek suđenje na Poljudu kad je Torcida slavila svoju godišnjicu

Marin Horvat
Marin Horvat, nogometni sudac koji je prije dvije godine prekinuo karijeru suca nakon 18 godina.

Sudački poziv ponekad nije lagan i poznato je da suci baš i nisu posebno omiljeni, što nažalost svjedoče repovi i nakon uvođenja VAR-a poput aktualnog slučaja “Pajač” u kup utakmici između Rijeke i Osijeka, ali ako se pošteno i profesionalno ponašaju prema tome poslu onda će i rezultati biti pozitivni.

Jedan od takvih bio je i Čakovčanin Marin Horvat koji je pred dvije godine prekinuo uspješnu sudačku karijeru koja je trajala 18 godina. Danas je na čelu Zbora međimurskih nogometnih sudaca, a radi kao tajnik Međimurskog školskog športskog saveza. Odsudio je preko 500 utakmica seniorima i više od 200 utakmica mladima u 1. HNL. Dvije godine sudio je Treću ligu, a najviše, 11 godina zadržao se na 2. HNL. U najvišem rangu 1. HNL sudio je dvije godine. Po struci je profesor tjelesne i zdravstvene kulture.

– Lopta je bila vjerojatno tvoja prva igračka, tko ti je usadio ljubav prema nogometu?

– Odrastao sam blizu nogometnog igrališta u Savskoj Vesi u klubu u kojem je tata bio predsjednik. Po cijele dane sam s mlađim bratom Matijom visio na terenu, a tamo me je zapazio trener Franjo Požgaj i pozvao u NK Čakovec. Već s 18 godina krenuo sam na pripreme s prvom ekipom, ali me za daljnju nogometnu karijeru spriječila ozljeda koljena već u 21. godini. Tako sam nakon tri godine seniorske karijere morao prekinuti s igranjem…(Miljenko Dovečer)

Ostatak razgovora s Marinom Horvatom pročitajte u Međimurskim novinama koje su u prodaji od petka, 5. lipnja

Ostavi komentar