Marijan Martinjaš za poslovnu suradnju s mađarskim partnerom dobio EU sredstva za projekt Bajkovita šuma

HAMAG Bicro
Marijan Martinjaš dobio je odluku za financiranje svog projekta Bajkovite šume, Na uručenje su došli Vjeran Vrbanec, predsjednik uprave HAMAG - BICRO i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO upriličila je dodjelu B Light ugovora hrvatskim i mađarskim malim i srednjim poduzećima u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje.

Na dodjelu su došli ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec uručiti ugovore najuspješnijim projektnim prijedlozima trećeg poziva B Light natječaja ukupne vrijednosti 2,1 milijuna eura. Radi se o bespovratnim sredstvima kojima se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska – Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Ovo je prvi i trenutno jedini program putem kojeg se europskim sredstvima izravno financiraju poduzetnici za svoje razvojne projekte, kazao je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO.

Program B Light s hrvatske strane obuhvaća Međimursku županiju, Koprivničko-križevačku županiju, Virovitičko-podravsku županiju, Osječko-baranjsku županiju, Varaždinsku županiju, Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Požeško-slavonsku županiju te Vukovarsko-srijemsku županiju. S mađarske strane programom su obuhvaćene Zala županija, Somogy županija i Baranya županija.

Odlukom o financiranju obuhvaćeno 14 poduzetnika, po 7 sa svake strane granice koji su partneri u 7 odobrenih projekata. Među njima su i dva međimurska koji su se našli na zajedničkim projektima u hrvatsko – mađarskoj inicijativi u kooperaciji poduzetnika. Ugovori su rezultat trećeg poziva, teškog 2,2 milijun eura, a ukupna vrijednost iz prethodnih poziva iznosi preko 6,3 milijuna eura.

Međimurskim poduzetnicima iz ovog poziva ide 630 milijuna kuna, a dobitnici su Malo selo i Studio Stuff. Malo selo je turistički projekt, a Studio Stuff za proizvodni projekt.

– Ovo je prvi projekt kojim Europska komisija potiče međugraničnu suradnju među poduzetnicima, kazao je Vjeran Vrbanec, predsjednik uprave HAMAG-BICRO.

– Marijan Martinjaš iz Malog sela iz trećeg puta uspio je dobiti sredstva u suradnji s mađarskim partnerom. Radi se o novom inovativnom proizvodu iz područja industrije turizma i zabave, slikovitog naziva Bajkovita šuma, a koji bi trebao povezati i proširiti turističku ponudu s obje strane granice te produbiti poslovne veze.

Ostavi komentar