Knjižnica „Nikola Zrinski”: Najčitači su učenice Ela Zoričić i Jelena Kežman

Ela Zoričić i Jelena Kežman
Ela Zoričić i Jelena Kežman

U multimedijalnoj dvorani Knjižnice „Nikola Zrinski” Čakovec danas su proglašeni najčitači. U kategoriji nižih razreda nagrađena je Ela Zoričić s pročitanih više od sto slikovnica i knjiga namijenjenih nižim razredima, zatim u kategoriji viših razreda Jelena Kežman s 55 knjiga. Na općem odjelu u kategoriji odraslih najviše knjiga, sveukupno 155, pročitala je Nada Zoričić.

Nagrade su osim najboljim čitačima dodijeljene i za najuspješnije učenike u programu Blabla te u likovno-literarnom natječaju.

U programu poticanja čitanja “Blabla” koji također provodi čakovečka knjižnica nagrađeni su Keti Tropša (6.r, I. OŠ Čakovec), Ariela Crkvenčić (4.r, I. OŠ Čakovec) i Mia Pavlic (predškolci).

Proveden je i likovno-literarni natječaj. U kategoriji nižih razreda (likovni radovi) nagrađena je Lucija Lukman (4.a, OŠ Nedelišće), a u kategoriji viših razreda Nina Turk (5.a, OŠ Belica). U kategoriji literarnih radova (niži razredi) nagrađena je Tonka Cimerman (4.a, OŠ Nedelišće), u među pristiglim radovima viših razreda nagrađeni su Mia Čmrlec (8.b, OŠ Donja Dubrava), Patrik Kolman (8.r, OŠ Gornji Mihaljevec i Roberta Belić (8.r, OŠ Gornji Mihaljevec).

U glazbenom dijelu programa sudjelovala su Tihana Novak i Dora Cividini.

Današnja svečanost ujedno je bila završni dio niza programa kojim je Knjižnica „Nikola Zrinski” Čakovec obilježila manifestaciju Mjesec hrvatske knjige. Njome se promiče kultura čitanja, a ove godine je bio u znaku teme ritam. Ovih dana kako je kazala knjižničarka i voditeljica današnjeg programa Blaženka Hunjadi-Bašek najviše se traži knjiga Čakovčanina Krunoslava Mikulana Zmaj ispod Staroga grada.

foto: rr

Ostavi komentar