2.8 C
Čakovec
Srijeda, 1 veljače, 2023

U posjetu čakovečkom Centru za odgoj i obrazovanje ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica Benčik ugostile su u školi Dubravku Brezak Stamać, ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje, sa suradnicom Vladimirom Brezak, voditeljicom Odjela i višom savjetnicom za stručne suradnike defektologe.

Posjet je prošao uz razgovor s djecom i djelatnicima te razgledavanje prostora koji i prema zaključku ravnateljice, ne zadovoljavaju standard za rad i učenje kakav je svima koji u njima borave potreban. Dakako, samim time glavna tema koju su potencirale ravnateljica i gradonačelnica bila je pokretanje investicije izgradnje Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec, čiji je dio i nova zgrada Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nositelj je investicije i projekta, a Grad Čakovec kao osnivač škole i svi okupljeni uz COO žele ubrzati proces koji po mišljenju svih, traje predugo.

Ravnateljica Centra objasnila je kako su povratne informacije iz ministarstva minimalne prema Čakovcu, unatoč tome što na dnevnoj bazi traže od nadležnih u ministarstvu što skorije potpisivanje Sporazum o financiranju te raspisivanje Javne nabave. Gradonačelnica je naglasila da se s nekoliko strana radi na tome da se shvati ozbiljnost situacije u kojoj se djeca, njihovi roditelji i djelatnici Centra trenutno nalaze više od desetljeća.

Ravnateljica Agencije bila je iznimno zadovoljna načinom na koji se radi s korisnicima, svim programima i projektima koji se provode te dala punu potporu kako bi Čakovec dobio centar kakav zaslužuje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,689SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE