FOTO: Otvoren Tjedan biodinamike u LifeClass Termama Sveti Martin

LifeClass Terme Sveti Martin u suradnji s Centrom Rudolf Steiner i lokalnim biodinamičkim OPG-ovima po drugi put otvaraju Tjedan biodinamike.

Tjedan biodinamike jedinstvena je manifestacija koja uključuje brojne sadržaje vezane uz filozofiju dr. Rudolfa Steinera. U tjedan dana posjetitelji će moći izabrati jela s posebno osmišljenog biodinamičkog menija. Primjerice, možete kušati nove slastice koje su  posvećene dr. Rudolfu Steineru – Rudolfovu batatu i Steinerovu bidricu. Biodinamiku ćete moći doživjeti i u The Temple of Life unutarnjim bazenima te Wellness centru.

Na otvaranju Tjedna biodinamike bili su prisutni ravnateljica Centra Rudolf Steiner mr.sc. Dijana Posavec, direktorica hotelskih operacija Jelena Berečić i novi generalni direktor Igor Nekić.   

Povodom otvorenja tjedna biodinamike predstavljen je projekt biodinamičkog vrta u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu koji bi trebao zaživjeti početkom ožujka u Termama Sveti Martin, dok su učenice OŠ Sveti Martin na Muri  predstavile projekt Biodinamička proizvodnja u vrtu i voćnjaku-sjetveni kalendar.

Dr. Rudolf Steiner koji rodom dolazi iz Donjeg Kraljevca je 1924. godine u Koberwitzu održao niz predavanja danas poznatih pod nazivom Poljoprivredni tečaj.  Na predavanjima je predstavljen koncept održivog gospodarenja koje prati prirodne ritmove pod nazivom biodinamička poljoprivreda.

S jedne strane, dana je osnova i duhovna podloga biološko dinamičke poljoprivrede, a s druge strane niz praktičnih savjeta za primjenu biološko-dinamičke metode u praksi. To je holistički pristup  u poljoprivredi i poštuje načelo:„ jedno gospodarstvo-jedna organizam“.

Ovaj vid poljoprivrede je samoodrživ jer sve što je jednom gospodarstvu potrebno ono samo proizvodi. Biodinamička poljoprivreda kombinira blagotvorne učinke kozmičkih energija na kultivirane biljke sa sustavnim unosom hranjivog mineralnog, biljnog i životinjskog podrijetla u tlo.Ostavi komentar