FOTO: Naoružajte se živcima, krenula je sanacija čakovečkog nadvožnjaka!

Počela je dugoočekivana sanacija čakovečkog nadvožnjaka, a promet se pomoću semafora s dvije strane odvija jednim trakom. Semafor je postavljen sa svake strane početka nadvožnjaka, od raskrižja ulice Vladimira Nazora i Vukovarske ulice, te s druge strane od Kalničke ulice.

-Krenuli smo u sanaciju nadvožnjaka, trenutno se freza asfalt i radi sanacija kolničke ploče, te pješačke staze. Sanirat će se i pješačka zaštitna ograda, rekao je Anđelko Lepušić jedan od izvođača radova, te dodao kako ovisno o zahtjevnosti tehnologije radova će cijeli promet biti obustavljen, ali to još nije definirano.

Projekt sanacije nadvožnjaka vrijednosti je 4.948.411,25 kuna, a njime je predviđena sanacija naglavnih greda stupova i pripadajućih dijelova glavnih nosača i upornjaka, te sanacija jedne strane kolnika nadvožnjaka.

Podsjetimo, ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i direktor tvrtke „Geotehnika“ d.o.o. iz Selca na Braču Mario Lasan. Tvrtka „Geotehnika“ d.o.o. posao je dobila putem javne nabave, temeljem projekta sanacije ovog, za normalno odvijanje prometa, izuzetno značajnog objekta. Ugovor je potpisan za dvije faze, koja predviđa sanaciju najugroženijih mjesta nosive konstrukcije te jedne trake kolnika.

Ugovorni rok za završetak radova je 145 dana od uvođenja u posao

Nadvožnjak u Kalničkoj ulici izgrađen je u drugoj polovici 70-tih godina prošlog stoljeća, a brigu o njemu je do 2012. godine vodila je Županijska uprava za ceste Međimurske županije. Upravo je preuzimanje ovog prometnog objekta izazvalo najviše prijepora jer u njegovu obnovu, bez obzira na to što se znalo u kakvom je stanju, nije uloženo ništa. Nakon preuzimanja, Grad Čakovec izradio je projekt temeljite sanacije koju obnovu ovog prometnog objekta predviđa u četiri faze. U planu je i rekonstrukcija prilaznih raskršća s Ulicom Vladimira Nazora i Vukovarskom, odnosno Zagrebačkom ulicom.Sredstva za ovu investiciju osigurana su u Proračunu Grada Čakovca.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar