Dragutin Horvat, vozač koji je sletio u kuću i preminuo u M. Središću, noć ranije proveo u bolnici u Šopronu

prometna nesreća mursko središće

PU međimurska još nije izvijestila o rezultatima očevida slijetanja kamiona u kuću u Murskom Središću, kojeg je vozio Dragutin Horvat (57) iz Vugrišinca i koji je preminuo na mjestu nesreće.

Iz policije za sada kažu samo da je danas u našoj čakovečkoj bolnici zakazana obdukcija preminulog vozača. Obdukcija bi trebala pokazati je li u pitanju, kako se neslužbeno priča o zatajenju srca budući da se radi o iskusnom profesionalnom vozaču.

Također, na površinu su isplivali nemili događaji koji su prethodili ovom tragičnom događaju u kojem su srećom izbjegnute još teže posljedice. Naime, kako doznaje 24 sata vozač je noć prije nego se vraćao kući s utovara u Šopronu – proveo u bolnici.

Kako donose, pojavile su se i prve kontroverze oko toga što se događalo prije nego je krenuo na put, jer kako su rekli neki Dragutinovi prijatelji i kolege, za 24 sata on je tražio od vlasnika tvrtke zamjenu. Josip Toplek vlasnik tvrtke kaže da je na vezi s Dragutinom bila njegova kćerka.

Toplek je potvrdio da je Horvat noć ranije završio u bolnici u Šopronu u Mađarskoj, gdje je stigao iz Beča.

– Horvat je došao ranije u Šopron jer je utovar imao u petak. Nazvao je i rekao da se ne osjeća dobro. Istaknuo je da su mu napravili EKG i dali infuziju te da ima nekih problema. Koliko sam razumio, s kamencima. Moja kći mu je rekla da ode k liječniku – kazao je Toplek i dodao:

– Ujutro ga je kći nazvala te je rekao da se osjeća dobro i da vozi za Hrvatsku. Nije istina da je tražio zamjenu jer i ja sam vozač i znam što znači sjediti za volanom kamiona, rekao je Toplek za 24 sata.

Uglavnom, kao što su Međimurske novine već ranije pisale, Dragutin Horvat bio je vrlo savjestan i iskusan vozač koji više od 30 godina karijere nije zaradio nijedan prometni prekršaj. Kakav je bio vozač možete više pročitati u našem ranijem članku.

Što se točno sve događalo prije nesretnog događaja u Murskom Središću očito će se još raspetljavati i u službenoj istrazi, dok će obdukcija pokazati je li došlo do zatajenja srca ili nekog drugog akutnog teškog zdravstvenog stanja, koje je dovelo do slijetanja u kuću.

Srećom u nesreći, nekoliko trenutaka ranije jedan od ukućana otišao je van iz nje, nešto obaviti, dok nam je i jedan mladić iz Mursko Središća ispričao da je dobio telefonski poziv na mobitel i zadržao se na parkiralištu, nije izašao na cestu i kako kaže zahvaljujući tom pozivu vjerojatno ostao živ.

 

Ostavi komentar