Darko Horvat ministar gospodarstva sastao se sa slovenskim kolegom Počivalšekom na mostu na Muri

ministri i srpak
Dražen Srpak i dva ministra gospodarstva Darko Horvat i slovenski Zdravko Počivalšek.

Zdravko Počivalšek, slovenski ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju i potpredsjednik Vlade i Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta u Vladi RH susreli su se na mostu u Murskom Središću, a domaćin im je bio gradonačelnik Dražen Srpak.

– Ministar Počivalšek došao je na moj poziv, kazao je Darko Horvat, tim više što raste izvoz u Sloveniju i ima prostora za rast. Razlog za susret je vezan i uz točku spajanja radi izgradnje novog mosta preko rijeke Mure. Most bi se nadovezao na zabilaznicu Murskog Središća radi rasterećenja prometa kroz centar grada i naseljena mjesta, a bio bi i poveznica na prometne pravce iz Slovenije.

Teretni promet treba biti izmješten koliko god je moguće iz naseljenih mjesta, a svaka poveznica koja prijevoznicima i putnicima olakšava život s obje strene granice je obostrani interes, kazao je Horvat. Rekao je da očekuje kako će prometnice s obje strane i most biti građeni sredstvima EU.

Prilikom susreta na sredini mosta na Muri slovenski ministar interesirao se za problem i dokle se došlo u njegovu rješavanju. Gradonačelnik Srpak mu je bez prevodioca na slovenskom jeziku pojasnio da je dogovor oko mosta postignut sa slovenskom općinom Lendava, te što je od dokumentacije s naše strane riješeno.  Za daljnje korake je nužna suradnja obiju Vlada Hrvatske i Slovenije.

Nakon susreta na mostu radni sastanak ministara je nastavljen u uredu gradonačelnika Srpaka.

Ostavi komentar