Dan otvorenih vrata VSU Žiškovec: Vatrogasci pokazali svoju jedinstvenost

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pred nešto više od pet godina, točnije 1. ožujka 2013. na inicijativu sadašnjeg predsjednika Radovana Zadravca osnovana je Vatrogasna sportska udruga Žiškovec, a koja za cilj ima promociju i razvoj vatrogasnog sporta. Članom VSU Žiškovec može postati svaka osoba koja prihvati Statut udruge, a mogu biti i iz drugih vatrogasnih društva, a koji su zainteresirani za vatrogasna sportska natjecanja na Međunarodnoj razini.

Svoj rad, opremu, ali i discipline vatrogasnog sporta poput penjanja na toranj, utrke na 100 metara s preprekama i štafetnoj utrci 4 x 100 na danima otvorenih vrata članovi, njih dvadesetak prezentirali su svim zainteresiranima koji su ih posjetili. Bilo je ovo vrlo zanimljivo i poučno iskustvo, saznanjemo da je Vatrogasna sportska udruga Žiškovec jedina registrirana na području republike Hrvatske te su članovi čak i iz drugih županija. Bili su predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice na Svjetskim vatrogasnim sportskim prvenstvima za mladež u Češkoj i Bjelorusiji, a za odrasle u Češkoj, Turskoj i Slovačkoj. Redovito odlaze na natjecanja u Češku i to u Ostravu, Moravsky Beroun, Piskovu Lhotu; Ukrajinu i Poljsku. Pozivi za sudjelovanjem na drugim natjecanjima stižu skoro svakodnevno, no zbog ograničenja broja članova i financijskih sredstava ne stignu se niti odazvati na sve.  U dosadašnjem radu ostvarili su velike uspjehe na svjetskim prvenstvima, a dostojno su predstavili svoju Udrugu, ali i Hrvatsku te Žiškovec i Međimursku županiju 2016. godine u Ostravi gdje su u kategoriji štafeta mladež zauzeli 3. mjesto i osvojili prvi pehar.

Njihov predsjednik, Radovan Zadravec iznimno je ponosan na svoje članstvo, a osim što je angažirani u Žiškovcu obnaša dužnost i dopredsjednika Međunarodne vatrogasne sportske federacije te je i sudac na Svjetskim prvenstvima, a čime skuplja važno iskustvo koje prenosi svojem članstvu.

Ostavi komentar