Dalićevi pomoćnici: Nikola i Marko Hančić iz Čakovca na prvom treningu uz Modrića i Raketića za pobjedu protiv Azerbajdžana

braća hančić
Marko i Nikola Hančić u svlačionici reprezentacije sa svojim omiljenim igračima Modrićem i Rakitićem

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon što se upoznao s braćom Nikolom i Markom Hančićem strastvenim ljubiteljima nogometa i NK Sloga iz Čakovca u dirljivoj priči koja je ispričana protekli Božić, dogovorio je s njima, da na prvom ovogodišnjem okupljanju i treningu reprezentacije uoči starta kvalifikacija za EP, budu uz njega i naše reprezentativce.

Dogovor iz prosinca realiziran je ovaj ponedjeljak u svlačionici maksimirskog stadiona, odnosno pomoćnom igralištu Hitrec-Kacijan gdje se hrvatska reprezentacija okupila uoči utakmice protiv Azerbajdžana i Mađarske.

braća hančić
Savjeti našim najboljim igračima su podijeljeni, tako da uspješan start u kvalifikacijama protiv Azerbajdžana nije upitan

Dalić je Marka i Nikolu predstavio našim reprezentativcima koji su najprije razgovarali sa svojim omiljenim igračima Modrićem i Rakitićem, udijelili neki savjet kako što bolje startati u kvalifikacije i onda bili uz njega na prvom lakšem treningu reprezentacije nakon okupljanja koji je u Zagrebu bio otvoren za javnost i pratilo ga je oko 1.000 gledatelja.

Kao što smo pisali, Nikola i Marko koji žive pored nogometnog igrališta NK Sloge iz Čakovca, usprkos svojem hendikepu, neprestano su uključeni u zbivanja i događanja u klubu. Cijeli im se život vrti oko nogometa. Analiziraju svaku utakmicu, svaku momčad, a svojim su radom zaslužili mnoge medalje i na njih su vrlo ponosni.

Izbornik Zlatko Dalić s veseljem je predložio posjet Nikoli i Marku, koji su skromno izrazili želju da ga upoznaju te porazgovaraju s njime. Iznenadio ih je svojom pojavom i obradovao darovima, ponajviše dresovima omiljenih im reprezentativaca, Ivana Rakitića i Luke Modrića.

braća hančić
Izbornik Dalić prepoznao je nevjerojatnu strast braće Hančić za nogometom. Svaka čast!

Braća, entuzijasti koji bez obzira na svoje životne teškoće žive nogomet, sanjaju nogomet i prate igre hrvatske reprezentacije, ostali su zatečeni, a posebnu video-poruku tada im je uputio i dokapetan Rakitić objavio je Hrvatski nogometni savez.

Hrvatski nogometni savez rado se uključuje u akcije pomoći osobama s različitim životnim problemima, kako zdravstvenim, tako i socijalnim. Nebrojeno su puta hrvatski reprezentativci i djelatnici HNS-a sudjelovali na raznim donatorskim večerama te pomagali udrugama i potrebitim pojedincima, neovisno o povezanosti s nogometom. Vatreni, vrijedi istaknuti, često to čine u tišini, bez velike pompe.

Izbornik Dalić tako je na najbolji mogući način ispunio obećanje i dogovor o nastavku druženja na prvom okupljanju hrvatske seniorske reprezentacije, a Marko i Nikola svojim omiljenim igračima uzvratili su na ovom nezaboravnom danu također prigodnim poklonima.

Foto: Hrvatski nogometni savez

Ostavi komentar