COOLIJADA 2019. godine: Predstavljen plan i program za ovogodišnje vesele maturantske dane!

Mimohod maturanata 2018. godine
Mimohod maturanata 2018. godine

U Tehničkoj školi Čakovec održana je press konferencija na kojoj su predstavljeni nadolazeći Dani maturanata u Međimurskoj županiji Coolijada 2019. godine. Cijeli program Coolijade predstavili su ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka, ispred Međimurske županije Blaženka Novak, Ivan Sokač načelnik Policijske uprave međimurske i Mladen Zadravec iz policije.

Svake godine jedna od srednjih škola preuzima ulogu koordinatora svih aktivnosti, a ove godine na red je stigla Tehnička škola Čakovec.

– Coolijada je jako dobar projekt, a to možemo reći na temelju toga, što u proteklih deset godina nije bilo problematičnih situacija. I ove će godine naši maturanti imati sve uvjete da pokažu što su naučili u ponašanju u svojem školovanju, poručio je ravnatelj Blažeka, te dodao kako imaju dobru podršku Policijske uprave međimurske kao i Međimurske županije.

Maturantske aktivnosti započinju 17. svibnja u petak, a završavaju tradicionalnim mimohodom ispred Ekonomske škole 22. svibnja. Mimohod će ići standardnom rutom kroz grad, a izbor najmaturanata bit će na SRC Mladost gdje će se postaviti pozornica.

Policijska uprava Međimurska već godinama pomaže u Danima maturanata, a načelnik Ivan Sokač istaknuo je kako je cilj Coolijade već postignut.

-Cilj ćemo ponovno potvrditi kad sve završi, te razgovarati o tome kako je bilo svečano, te kako je bila dobra zabava, bez incidenata, kaže načelnik policije.

Aktivnosti su po školama već krenule, održavaju se roditeljski sastanci sa završnim razredima na kojima je prisutan i policijski službenik koji poziva roditelje na suradnju.

– I ove godine će biti ophodnje sastavljene od predstavnika roditelja koji će tih zadnjih pet dana biti prisutni najčešće u parku. Isto tako u cijeloj priči je i Udruga mladih CEZAM koji će biti kao i prošlih godina zaduženi za dobru glazbu, kaže ravnatelj.

qrf

-Mi kao policija bit ćemo prisutni u parku u vrijeme maturantskih dana od 17. do 22. svibnja u vremenu od 13 do 19 sati. Uz nas bit će zaštitari koje će angažirati Grad, te komunalni redari. Tijekom samom mimohoda gradom i završne svečanosti koja će se održati na travnatoj površini SRC-a Mladost bit će zatvoren dio ulice od Vukovarske do trgovačkog centra KTC od 15 sati radi veće sigurnosti maturanata, istaknuo je ispred policije Mladen Zadravec.

Coolijada ima i natjecateljski karakter pa će se i ove godine birati najmaturant i najmaturantica za 2019. godinu. Glasanje počinje 29. travnja, a traje do 21. svibnja putem kupona u tri broja u našim novinama, kao i na portalu mnovine.hr.

-Uvjet je da maturanti ne počine kažnjivo djelo, te ako će biti takvih slučajeva predložit ćemo Tehničkoj školi da se takvi odmah isključe iz natjecanja. Cilj je da se maturante potakne na pozitivno ponašanje, kaže Zadravec.

Nagrade su osigurane od strane Grada Preloga i Murskog Središća, a ovogodišnja nagrada za najmaturanta i najmaturanticu je 1500 kuna. Tijekom mimohoda bira se i najoriginalniji razred koji će biti nagrađeni jednodnevnim izletom u Toplice sveti Martin koji osigurava Međimurska županija. Grad Čakovec osigurava sredstva za pozornicu, kao i nagradu za razrede iz kojih su najmaturanti ulaznicama za Gradske bazene.

Foto: Zlatko Vrzan, Dora Vadlja

Ostavi komentar