Atletičarke blizanke Tena i Lea Marodi voljele bi ući u reprezentaciju

Tena i Lea Marodi
Arletičarke Tena i Lea Marodi

Međimurje je poznato po talentiranim atletičarima, a trenutno za seniorsku reprezentaciju nastupaju Kristina Dudek, Alena Hrušoci i Mateja Jambrović. Ono što su one trenutno sada, to sanjaju blizanke Tena i Lea Marodi iz Murskog Središća.
Tena i Lea Marodi članice su AK Mursko Središće već više od pet godina. Trenutno imaju 14, a pohađaju osmi razred OŠ Mursko Središće. Vrlo složne sestre u slobodno vrijeme vole gledati filmove, crtati, voditi bilješke o treningu i prehrani, te biti stalno u pokretu.
Najbolje im idu trkačke discipline, a trenutno treniraju disciplinu na 400 metara u kojoj je potrebno puno brzine i izdržljivosti.
– Od početka pa sve do danas trenira nas najbolja trenerica Marija Hižman. Trenerica Marija ulaže puno truda u nas i želi nas pripremiti kako bi imale što bolje rezultate. Uz trenericu, tu je i učiteljica tjelesnog Milena Bogdanović. Pripremala nas je za školska i državna natjecanja koja su bila vrlo uspješna, kazale su nam sestre Marodi.
Najveća motivacija im je svakako trenerica jer svaki trening provode s njom i ona im daje najbolje savjete. Motiviraju ih i uspjesi poznatih atletičara koje prate na društvenim mrežama.
Tena i Lea imaju cilj, a to je da ne odustaju od onog što vole raditi i što ih čini sretnima. Također, voljele bi ući u reprezentaciju i tamo ostvariti još bolje rezultate.
Iza sebe imaju mnoštvo uspješnih utrka, a svoje rezultate odlučile su podijeliti sa svima vama.
Kod školskih natjecanja izdvojile bi državno u ekipnom krosu koje se svake godine održavaju u Poreču. Ovo nam je već četvrta godina po redu da smo uspjele proći na državno. Bile smo viceprvakinje u 5. razredu, u 6. smo osvojile 7. mjesto, a prošle godine smo postale državne prvakinje, dok ove godine se možda neće održati zbog novonastale situacije. Naša najdraža klupska natjecanja su dvoransko prvenstvo na 600m gdje smo osvojile 3. i 4. mjesto, Erste plava liga koja se održava svake godine povodom Hanžekovićevog memorijal na 600 m gdje smo osvojile 1. i 2. mjesto. Najdraže natjecanje nam je Europsko u češkom Brnu, jer je veliko natjecanje i dolazi puno djece iz drugih država.
Svoju sestrinsku ljubav prenijele su i u atletiku, a jedna drugoj je najveća podrška.
Naše sugovornice imaju mnogo uzora, a od ženskih atletičarke izdvojile bi Shaunae Miller, a od muških braća Borlee.
Svojim radom na treningu mogu biti uzor mnogim mladim sportašima diljem Međimurja, a vjerujemo kako će se u budućnosti njihovi snovi ostvariti. Puno treninga, nešto odricanja i uz malo sreće mogli bi uskoro imati reprezentativke iz Murskog Središća. (Nikola Lukman)

 

Ostavi komentar