ANKETA pod vurom: Hoće li Međimurci izaći na EU izbore u nedjelju?

U nedjelju, 26. svibnja biramo zastupnike za EU parlament. Birači će na izbornom mjestu dobiti veliki glasački list s 33 kandidacijske liste, dvije neovisne i 31 stranačka, odnosno koalicijska. Bira se između među 396 kandidata. Većina građana planira izaći na EU izbore, a već i znaju koje će kandidate zaokružiti. Smatraju da je važno izaći na izbore jer oni određuju njihovu budućnost. 

Kristina Vargek, Novakovec – Trenutno živim u Njemačkoj i ne planiram izaći na EU izbore. Jednom sam izašla i ostala sam razočarana. Politika me apsolutno ne zanima tako da se uopće ne zamaram tko će ići u parlament.

Martina Žunić, Pribislavec – Planiram izaći na izbore i uvijek glasam. Važno je izaći na izbore zbog toga jer ne želim da netko odlučuje o stvarima koje se tiču mene. Svi se bunimo da nam nije dobro, a onda ne izađemo na izbore.

Josip Talan, Čakovec – Smatram da su važni izbori, a nama je svima dužnost da izađemo i damo glas. Ja uvijek izlazim na izbore. Već sam odlučio za kojeg ću međimurskog kandidata glasati.

Višnja Hren, Brezje – Planiram izaći i smatram da je to važno zbog naše bolje budućnosti. Nadam se da će oni koji će nas zastupati gledati za naše interese.

Tomislav Korbelj, Mursko Središće – Uvijek izlazim na izbore zbog toga jer je to naše pravo i dužnost. Znam za koga budem glasao i nadam se da će gledati naše interese u parlamentu.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar